Επιπλέον 150 λαχανόκηπους προσφέρει το ΑΠΘ

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Επιπλέον 150 λαχανόκηπους προσφέρει το ΑΠΘΤη δυνατότητα σε επιπλέον 150 οικογένειες να παράγουν τα δικά τους βιολογικά λαχανικά θα δώσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με την παραχώρηση λαχανόκηπων προς καλλιέργεια σε συμβολική τιμή. Με αυτή του τη δράση το ΑΠΘ, βοηθά τους Θεσσαλονικείς να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, να καλλιεργήσουν τη «δική» τους γη και να παράγουν τα δικά τους σαλατικά. Σε συνέχιση του έργου των Πρυτανικών Αρχών και της Γεωπονικής του ΑΠΘ από πέρσι, θα παραχωρηθούν 150 νέοι λαχανόκηποι.

Έχουν ήδη δημιουργηθεί από την περσινή χρονιά κήποι σε έκταση του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος, για την καλλιέργεια χειμερινών και καλοκαιρινών κηπευτικών. Οι κήποι αυτοί παραχωρήθηκαν με την ενοικίασή τους σε πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα τους καλλιεργούν για παραγωγή αγροτικών προϊόντων για οικογενειακή χρήση.

Φέτος, λήφθηκε η πρωτοβουλία για επιπλέον 150 λαχανόκηπους. Η έκταση κάθε κήπου είναι 100 τ.μ. και το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα θα ανέλθει στα 120 ευρώ ανά έτος και ο κάθε καλλιεργητής θα έχει δικαίωμα παραμονής έως και για 3 έτη. Τα έσοδα που θα προκύψουν από την ενοικίασή τους, θα διατεθούν στο ταμείο του αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Επιπλέον 150 λαχανόκηπους προσφέρει το ΑΠΘΟι επίδοξοι ένοικοι, θα έχουν τη συμβουλευτική υποστήριξη φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής και γεωπόνο – βιοκαλλιεργητή, εκπαιδευτικά σεμινάρια, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής.

Η κλήρωση για τους τυχερούς ενοικιαστές των λαχανόκηπων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 12.00, στο αμφιθέατρο της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. Δικαίωμα αυτόματης συμμετοχής στην κλήρωση έχουν και οι περσινοί «άτυχοι», που δεν επιλέχθηκαν για τους λαχανόκηπους.

Για να υποβάλετε τις αιτήσεις σας, πρέπει να είστε κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Για σχετικές πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2310-473842 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.agroctima.auth.gr.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr