Επιλογή νέου αυτοκινήτου με προσοχή!

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Πριν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, μην κάνετε βεβιασμένες κινήσεις. Αφού πρώτα επιλέξετε το αυτοκίνητο πάρτε μαζί σας τον έμπιστο μηχανικό σας και κάντε μία δοκιμαστική οδήγηση προτού αποφασίσετε να το αγοράσετε. Με αυτό τον τρόπο θα βεβαιωθείτε αν έχετε κάνει μια καλή επιλογή. Παρακάτω θα δείτε ποια είναι τα κυριότερα σημεία που πρέπει να παρατηρήσετε προτού το αγοράσετε.

Σύστημα πέδησης και κιβώτιο ταχυτήτων

Η κατάσταση των φρένων είναι αναμφισβήτητα ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε. Η κατάσταση των δίσκων, τα τακάκια των φρένων και η συμπεριφορά ολόκληρου του συστήματος πέδησης κάτω από πραγματικές συνθήκες οδήγησης μπορεί να σας πει αν υπάρχουν ή όχι προβλήματα. Επίσης, λάβετε υπόψη τον πιθανό θόρυβο που παράγεται κατά την δοκιμή του φρένου. Σε αυτή τη δοκιμή, να συνοδεύεστε από τον αξιόπιστο μηχανικό σας. Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε τη λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων. Βεβαιωθείτε ότι κάθε αλλαγή ταχυτήτων γίνεται χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Καλοριφέρ

Ο μηχανικός θα αναλύσει την κατάσταση του ψυγείου, ένα βασικό μηχανικό στοιχείο για το σύστημα λειτουργίας και ψύξης του κινητήρα. Εκτός από τον έλεγχο των στοιχείων που σχηματίζουν το ψυγείο, συνιστάται επίσης να ελέγξετε το επίπεδο ψυκτικού μέσου, ενώ ο μηχανικός σας παίρνει μια συνολική λίστα ελέγχου της κατάστασης του ψυγείου.

Σύστημα φωτισμού

Ελέγξτε για τη βέλτιστη λειτουργία όλων των φώτων. Σε αυτή την οπτική δοκιμή, είναι σημαντικό το καθένα από τα φώτα να είναι σε άριστη κατάσταση και να λειτουργούν τα αντίστοιχα εσωτερικά φώτα.

Ελαστικά

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής οδήγησης, μπορεί να γίνει οπτικός έλεγχος της κατάστασης των ελαστικών (εάν έχουν φθαρεί) με έλεγχο του πέλματος και της πίεσης.

Κλιματισμός

Σε περίπτωση που το όχημα διαθέτει κλιματισμό ή σύστημα ψύξης αέρα, συνιστάται να τον ενεργοποιήσετε και να βεβαιωθείτε ότι ο αέρας που εξέρχεται από κάθε άνοιγμα του χώρου επιβατών είναι δροσερός και φρέσκος.

Προειδοποιητικό σήμα ταμπλό

Κατά την ενεργοποίηση της ανάφλεξης και στη συνέχεια κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου, συνιστάται να γνωρίζετε τις προειδοποιητικές λυχνίες στο ταμπλό. Σε αυτή τη δοκιμή οδήγησης, συνιστάται επίσης να ελέγξετε ότι το ταχύμετρο και το στροφόμετρο λειτουργούν σωστά.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr