Πώς να επιλέξεις τον ιδανικό σύντροφο

Συντάκτης: Μαρία Καϊλάνη

Όλοι ψάχνουμε το ιδανικό σύντροφο, τον έναν και μοναδικό άνθρωπο που θα του δοθούμε και θα μας δοθεί. Μέχρι όμως να φτάσουμε να βρούμε αυτόν τον άνθρωπο περνάνε από την ζωή μας αρκετοί άλλοι που τους απορρίπτουμε γιατί δεν είχαν τα στοιχεία εκείνα που θα μας κάνουνε να μείνουμε μαζί τους. Ποιά όμως είναι τα κριτήρια για να επιλέξει κανείς τον κατάλληλο σύντροφο;

1. Προσδιόριστε τις ανάγκες σας

Πριν προχωρήσετε στην επιλογή συντρόφου καθορίστε τις δικές σας ανάγκες. Εξετάστε τι είναι αυτό που ψάχνετε στο σύντροφο της ζωής σας, τι είναι αυτό που θα τον καθιστούσε κατάλληλο για εσάς. Σημειώστε αν θέλετε τα πιο σημαντικά, αλλά και αυτά που είναι φαινομενικά ασήμαντα.

2. Εξετάστε αν μπορείτε να του πείτε τα πάντα

Αρχικά θα πρέπει με τον σύντροφό σας να μπορείτε να λέτε τα πάντα και ιδιαίτερα να μοιράζεστε μαζί του την αλήθεια όσο άσχημη και αν είναι. Να μην νιώθετε ότι θα σας παρεξηγήσει, θα σας κρίνει. Η δύναμη που δίνει στη σχέση σας το να μπορείς να μοιραστείς ό,τι σε απασχολεί με τον άνθρωπό σου είναι ακατανίκητη!

3. Κοινή στάση ζωής

Με τον σύντροφο της ζωής σας θα πρέπει να έχετε μία, όσο το δυνατόν, πιο κοινή αντίληψη για την ζωή. Όσο δύσκολο και αν είναι αυτό καθώς όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, ωστόσο καλό θα ήταν με τον σύντροφό σας να έχετε κοινά όνειρα, ιδέες, συμπεριφορά και αντιμετώπιση στην ζωή και τις δυσκολίες της ζωής. Αν σε όλα αυτά έχετε κοινούς κώδικες θα έχετε μία ομαλή κοινή πορεία. Το πιο σημαντικό είναι να μπορείτε να χαράξετε μία κοινή γραμμή για το μέλλον.

4. Να σας βγάζει τον καλύτερο εαυτό σας

Σημαντικό είναι ο/η σύντροφός σας να σας στηρίζει σε τολμηρές αποφάσεις και να θέλει να γίνεστε καλύτερος άνθρωπος. Αποτελεί το στοιχείο αυτό, βάση για μία σχέση καθώς μέσα σε μία κοινή συμβίωση οι άνθρωποι πρέπει να εξελίσσονται. Ο σύντροφός σας θα πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό σας σε όλους τους τομείς της ζωής σας, να σας λέει πως “όλα θα πάνε καλά” σε περίπτωση που θέλετε να πάρετε μία ριψοκίνδυνη απόφαση. Ο/η σύντροφός σας θα πρέπει να σας επιτρέπει να ονειρεύεστε καλύτερη δουλειά, σπίτι, καλύτερη ζωή ακόμα και αν ξέρει πως αυτά θα έρθουν με κόπο.

5. Οικονομικά ζητήματα

Με τον σύντροφό σας σημαντικό είναι να έχετε μία κοινή αντιμετώπιση απέναντι στο χρήμα. Δεν θα πρέπει εσείς να ενδιαφέρεστε για τις καθημερινές ανάγκες και εκείνος/η για άχρηστα ακριβά πράγματα. Αν δεν μπορείτε να συμβαδίσετε και να βρείτε μία λογική λύση τότε υπάρχει πρόβλημα. Αν εκείνος/η είναι σπάταλος/η και εσείς εγκρατής τα πράγματα είναι περίεργα. Θα πρέπει σαν ζευγάρι να είστε διατεθειμένοι να συνεργαστείτε στο οικονομικό κομμάτι για να είστε πραγματικό ζευγάρι.

6. Sex

To sex είναι από τα βασικά, αλλά όχι το μοναδικό στοιχείο για τη συνύπαρξη δύο ανθρώπων. Ακόμα και όταν τα πράγματα στη ζωή σας δεν πάνε έτσι όπως τα φαντάζεστε στη δουλειά, θα πρέπει σε αυτόν τον τομέα να χαλαρώνετε. Δεν είναι όμως το πιο βασικό για μία μακροχρόνια σχέση.

7. Αγάπη

Δεν υπάρχει καλύτερο στοιχείο για να “σταθεί” μία σχέση από την αμοιβαία σχέση και την αίσθηση πως ό,τι και αν συμβεί εκείνος/η θα είναι δίπλα σας.

Συντάκτης: Μαρία Καϊλάνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.