Οι πιο επικίνδυνοι δρόμοι στον κόσμο

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου

Επικίνδυνοι δρόμοι που κόβουν την ανάσα λόγω υψόμετρου, των επικίνδυνων στροφών και των γκρεμών.

Γέφυρες στον αέρα, δρόμοι σε γκρεμούς, απότομες ανηφόρες, εξίσου απότομες κατηφόρες, στενά μονοπάτια, λεωφόροι δίπλα σε θάλασσες. Χρειάζεται μεγάλη τόλμη για να οδηγήσεις σε αυτούς τους δρόμους. Σκοπός αυτού του άρθρου λοιπόν είναι η παρουσίαση των εννιά πιο επικίνδυνων δρόμων στον κόσμο.

1. BR 116, Βραζιλία

Για τους ντόπιους ο Rodovia de Mort, ο αυτοκινητόδρομος δηλαδή του θανάτου, έχει μήκος 4.345 χιλιόμετρα. Σε αυτόν τον δρόμο γίνονται πολλά ατυχήματα λόγω κακοκαιρίας και των απότομων λόφων που έχει, κυρίως όμως λόγω των συμμοριών που στήνουν καρτέρι, μιας και ο δρόμος διασχίζει τις πιο φτωχές γειτονιές της Βραζιλίας.

2. Atlantic Road, Νορβηγία

Ο δρόμος του Ατλαντικού είναι από τους πιο γραφικούς στην Ευρώπη, αλλά συνάμα και από τους πιο επικίνδυνους. Το μήκος του είναι 8.3 χιλιόμετρα, βρίσκεται στο χωριό Henningsvaer και ενώνει τα νησάκια της περιοχής συνδέοντας τις πόλεις Molde και Kristiansund. Ο δρόμος διασχίζει το αρχιπέλαγος της Νορβηγικής θάλασσας, με μια σειρά από 12 γέφυρες που όλες στηρίζονται σε διαδοχικές νησίδες. Όπως λένε οι ντόπιοι, είναι ένας δρόμος στον ωκεανό που προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες. Ωστόσο, όταν η φύση ξεσπά στον αυτοκινητόδρομο τότε τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα.

3. Tianmen Mountain, Κίνα

Αυτός ο δρόμος έχει μήκος 10 χλμ. Έχει 99 απότομες στροφές, και η διαφορά ύψους μεταξύ της αρχής και του τέλους είναι περίπου 1.000 μέτρα.

4. Hana, Χαβάη

Αυτός ο δρόμος είναι112 χιλιόμετρα και συνδέει το Kahului και την Hana, στο νησί Maui της Χαβάης. Ο στενός ελικοειδής δρόμος συνδέεται με 59 γέφυρες, 46 από τις οποίες έχουν μόνο μία λωρίδα. Ο δρόμος είναι συχνά κλειστός λόγω των κατολισθήσεων.

5. «Καύκασος», Ρωσία

Αυτός ο στενός δρόμος συνδέει το Σότσι και την λίμνη Ρίτσα μέσα από τα βουνά. Είναι τρομακτικός και εντυπωσιακός ταυτόχρονα.

6. Γέφυρα Eshima Ohashi, Ιαπωνία

Αν και είναι απλά μια γέφυρα, είναι εξίσου επικίνδυνη με τους δρόμους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Η γέφυρα συνδέει το Sakaiminato και το Ματσούε. Είναι περίπου 1,7 χιλιόμετρα μήκος και 11,3 μέτρα πλάτος.

7. Yungas Road, Βολιβία

Η συγκεκριμένη εθνική οδός αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου. Ετησίως πεθαίνουν 200-300 άνθρωποι. Βρίσκεται σε απόκρημνα βουνά και είναι από τη μία πλευρά γκρεμός και από την άλλη βράχος (περίπου 600 μέτρα ύψος). Πραγματικά, είναι τρομακτικό να σκεφτεί κανείς ότι οδηγεί σε αυτόν τον δρόμο!

8. Ισλανδία

Πρέπει να περάσεις μέσα από το νερό για να βρεθείς στον άλλο δρόμο. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτόν το δρόμο.

9. Kabul- Jalalabad, Αφγανιστάν

Δεκάδες ατυχήματα σημειώνονται κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο δρόμο των 64 χιλιομέτρων. Η επικινδυνότητα του δρόμου οφείλεται στους βράχους και τους απότομους γκρεμούς, που φτάνουν τα 609 μέτρα και τις επικίνδυνες στροφές.

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου,

Influence:

Η Ρουμπίνα Στεφάτου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, ασχολείται με την εκπαίδευση κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας…