Εορτές 2022: Αφορμή για περισυλλογή και για περισσότερο ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα μας πρόσωπα!

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα

Οι μέρες των γιορτών είναι μια ευκαιρία για να κοιτάξουμε γύρω μας, και κυρίως τον διπλανό μας.Θα παρατηρήσουμε ότι αρκετοί άνθρωποι βιώνουν πιο έντονα τη μοναξιά τέτοιες ημέρες, πέφτοντας σε βαθιά περισυλλογή. Τώρα είναι η ώρα να έρθουμε πιο κοντά θέτοντας προτεραιότητες και κάνοντας υποχωρήσεις.

Τα δώρα των γιορτών και ο οικονομικός προϋπολογισμός

Ο οικονομικός προϋπολογισμός είναι βοηθητικός, ώστε να γνωρίζεις περίπου πόσα χρήματα θα ξοδέψεις. Επίσης, θα μπορέσεις να κάνεις την κατάλληλη επιλογή, σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους, ώστε να τους ευχαριστήσεις και να εντυπωσιαστούν, παράλληλα, με τα δώρα σου.

Αν έχεις μικρά παιδιά, είναι πιθανόν να προσπαθήσεις να ικανοποιήσεις κάθε επιθυμία τους. Προσοχή, όμως να μην ξεφύγεις πολύ από τον υπολογισμό που έχεις κάνει.

Μια άλλη λεπτομέρεια που δεν πρέπει να ξεχάσεις, είναι ότι τα περισσότερα παιδιά χαρακτηρίζονται από μια ανυπομονησία. Είναι καλό, τα δώρα να τοποθετηθούν προσεκτικά σε ένα μη εμφανές σημείο, ώστε να μην τα βρουν και να μην ανοίξουν το περιεχόμενό τους, πριν από την Πρωτοχρονιά.

Ώρα για αυτοκριτική…

Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας, πριν τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.  Υπάρχει ακόμα χρόνος να διορθώσουμε ένα λάθος που μπορεί να κάναμε άθελά μας, αρκεί να το αντιληφθούμε και να έχουμε το θάρρος να το παραδεχτούμε στους άλλους.

Η περισυλλογή είναι μια διαδικασία, στην οποία οδηγούμαστε από κάποιαφορέςαδιευκρίνιστη, εσωτερική, βαθύτερη ανάγκη μας να «ανατρέξουμε» νοερά σε στιγμές που ζήσαμε στο παρελθόν και που έμειναν χαραγμένες και ανεξίτηλες στη μνήμη μας.  Η περισυλλογή μπορεί να δείχνει ότι είμαστε συνειδητοποιημένοι και βοηθά στην αυτοβελτίωση, στο να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.


Διαβάστε Επίσης:Θετικοί διάλογοι με… τον εαυτό μας


Όταν μοιραζόμαστε τα συναισθήματα και την αγάπη μας, αυτά πολλαπλασιάζονται

«Εξάντλησε» όλη τη δημιουργικότητά σου, μοιράζοντας τον χρόνο σου με αγαπημένα πρόσωπα και αξιοποιώντας τον κατάλληλα.  Ίσως και οι άλλοι να θέλουν να έρθουν πιο κοντά μας τέτοιες μέρες, να το έχουν ανάγκη.Δίνοντας απλόχερα την αγάπη μας, δείχνουμε ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους γύρω μας.

Ένα τηλέφωνο, ένα απλό μήνυμα, δίνει χαρά στους γύρω μας και δείχνει ότι η σκέψη μας είναι μαζί τους. Ας μην αμελούμε να τους δείχνουμε το ενδιαφέρον μας σε κάθε ευκαιρία.

Εορτές 2022: Αφορμή για περισυλλογή και για περισσότερο ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα μας πρόσωπα!

Είσαι μόνος; Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο σου προς όφελος σου. Εφόσον αυτές τις μέρες διαθέτεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο, μπορεί να σου «κρατήσει συντροφιά» ένα βιβλίο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες. Δεν σε ενθουσιάζει αυτή η ιδέα; Μπορείς να παρακολουθήσεις μία εορταστική ταινία, που θα είναι και επίκαιρη ή να βρεις μια νέα, συναρπαστική ενασχόληση  και μια δραστηριότητα που σε ευχαριστεί και σε «γεμίζει» θετική ενέργεια, «κατακλύζοντας» τη μέρα σου με αισιοδοξία και χαμόγελο!

Μια μικρή παύση, δεν είναι κακή. Ευκαιρία για αναδιοργάνωση και αναστοχασμό, τροφή για σκέψη και δημιουργία νέων στόχων!


Διαβάστε Επίσης: Προτάσεις βιβλίων για τα Χριστούγεννα για παιδιά και ενήλικες


Η ουσία και το νόημα των γιορτών

Είτε μόνοι, είτε όχι, ας προσπαθήσουμε να μπούμε στο νόημα των γιορτών.

Το ραδιόφωνο παίζει με εορταστικά τραγούδια, υπό τον ήχο της βροχής, καθώς πίνουμε το τσάι μας, δίπλα στο τζάκι. Καθώς κλείνουμε τα μάτια σας, νιώθουμε κάθε νότα, κάθε στίχο, κάθε μελωδία που ακούμε, δίνοντας έμφαση στο νόημά της.

Είναι σαν η μουσική να «εισέρχεται» και να «αποτυπώνεται» στην

ψυχή μας. Έτσι, να μην αφήνουμε ούτε λεπτό να περνάει χωρίς να ζούμε την κάθε στιγμή, το κάθε λεπτό.


Διαβάστε Επίσης: Απολαυστικές ταινίες με φόντο την Πρωτοχρονιά για χαλάρωση μέσα στις γιορτές


Πηγή 1, Πηγή 2Πηγή 3

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.