Ενυδρείο έκλεισε λόγω κορωνοϊού και άφησε ελεύθερους τους πιγκουίνους να κάνουν βόλτα

Συντάκτης: Flowmagazine

Ένα ενυδρείο στο Σικάγο άφησε τους πιγκουίνους του να περιφέρονται ελεύθεροι καθώς εδώ και ημέρες έχει κλείσει για το κοινό λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Παρόλο που αυτή μπορεί να είναι μια περίεργη περίοδος για εμάς, αυτές οι μέρες είναι φυσιολογικές για τα ζώα μας», ανέφερε το Shedd Aquarium, που δημοσίευσε στα social media διάφορα βίντεο από τους περιπλανώμενους πιγκουίνους «και το ταξίδι τους να γνωρίσουν άλλα ζώα».

Για παράδειγμα, ένας πιγκουίνος που ονομάζεται Wellington αποφάσισε να επισκεφτεί τα ψάρια του «Amazon Rising» ενώ ένας άλλος ονόματι Monte έκανε μια στάση στο «Polar Play Zone» για να δει από κοντά μερικά δελφίνια.

Το Shedd Aquarium σημείωσε πως μερικά από τα υπόλοιπα ζώα «έδειξαν επίσης ενδιαφέρον για τους ασυνήθιστους επισκέπτες τους».

Οι πιγκουίνοι Edward και Annie έκαναν παρέα τις βόλτες τους, καθότι ζευγάρι οπότε κυκλοφορούν παντού μαζί. «Κάθε άνοιξη είναι η περίοδος που φτιάχνουν την φωλιά τους και αυτή η χρονιά δεν διαφέρει! Την επόμενη εβδομάδα, οι πιγκουίνοι, ανάμεσά τους οι Edward και Annie, θα ξεκινήσουν να φτιάχνουν τις φωλιές τους», ανέφερε το ενυδρείο.

Το Shedd Aquarium εξήγησε επίσης πώς οι υπάλληλοι συνεχίζουν να φροντίζουν τα ζώα αυτήν την δύσκολη περίοδο. «Παρόλο που είναι περίεργο για όλους εμάς, είναι μια κανονική μέρα για τους πιγκουίνους και τα υπόλοιπα ζώα μας. Οι φροντιστές μας τούς δίνουν συνεχώς νέες δραστηριότητες, εμπειρίες, τροφή και διάφορα άλλα που επιτρέπουν στα ζώα να εκφράζουν την φυσική συμπεριφορά τους», εξήγησαν.

Πηγή: lifo.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…