Εντυπώσεις από την Έκθεση Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ

Συντάκτης: Flowmagazine

Εντυπώσεις από την Έκθεση Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑΣε έναν τεράστιο χώρο, στο Metropolitan Expo, φιλοξενήθηκε η έκθεση Αρτόζα για το 2013. Πρόκειται για την 13η χρονιά που διοργανώνεται η συγκεκριμένη έκθεση-θεσμός στην Ελλάδα για τους κλάδους Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Σοκολατοειδών προϊόντων και Παγωτού. Τη φετινή χρονιά ξεκίνησε στις 23 Φεβρουαρίου και τελείωσε στις 26. Διοργανώνεται υπό την αιγίδα των Ομοσπονδιών Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών και το flowmagazine.gr βρέθηκε στην έκθεση και σας μεταφέρει την ατμόσφαιρα.

Η Αρτόζα 2013 είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε έκταση (20.000 τμ), γεγονός που μαρτυρούν οι τρεις αίθουσες του εκθεσιακού κέντρου, που τη φιλοξενούν. Πλήθος επισκεπτών την κατέκλυσαν, οι οποίοι σταματούσαν στα περίπτερα των 200 εκθετών, που συμμετείχαν. Η έκθεση είναι αποκλειστικά εμπορική και απευθύνεται σε επαγγελματίες. Πέραν όμως των εκθετών υπήρχε και ημερήσιο πρόγραμμα με παράλληλες εκδηλώσεις. Από σεμινάρια καφέ και επιδείξεις ζαχαροπλαστικής, μέχρι παραγωγή προϊόντων catering και σεμινάρια πασχαλινής συσκευασίας.

Η αφθονία σε προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, έκαναν τους επισκέπτες να μην ξέρουν πού να επικεντρωθούν. Εκτός όμως από τα προϊόντα γνωστών εταιρειών, στην έκθεση υπήρχαν και εταιρείες για συσκευασία ή με επαγγελματικά μηχανήματα. Σας παρουσιάζουμε ορισμένα από τα εκθέματα που μας τράβηξαν την προσοχή:

Πρέτζελ. Το νέο trend αρτοπαρασκευασμάτων είναι τα γερμανικά Πρέτζελ. Η Pretzel Hellas έδινε ορισμένα από τα προϊόντα της στο περίπτερό της, όπως πρέτζελ με σουσάμι, σοκολάτα και με καλαμπόκι ή τυρί.

Εντυπώσεις από την Έκθεση Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑΜακεδονικά προϊόντα. Τα προϊόντα από τη βόρεια Ελλάδα, μας έκαναν εντύπωση για την έντονη και νόστιμη γεύση τους. Η εταιρεία Tabasis πρότεινε τα νέα τους μακεδονίτικα προϊόντα που περιλάμβαναν μακεδονίτικη ζαμπονοτυρόπιτα, τυρόπιτα και μπουγάτσα. Στο περίπτερο Χάνογλου, ξεχωρίσαμε τα χειροποίητα σφολιατίνια και τις μπουκιές κριτσινιών με γεύση ελιάς, ντομάτας και σαφράν.

Ήπειρος. Από τη δυτική Ελλάδα, δοκιμάσαμε τις όμορφες γεύσεις από την Ηπειρώτικη Ζύμη. Συγκεκριμένα, μας έμεινε η χωριάτικη σπανακόπιτα, την οποία, κατασκευάζουν οι ίδιοι, παράγοντας και καθαρίζοντας προσεκτικά το σπανάκι στις δικές τους εγκαταστάσεις.

Κρήτη. Τα κρητικά προϊόντα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη συγκεκριμένη έκθεση. Από παξιμάδια χαρουπιού και παξιμάδια χωρίς αλάτι (Μιγάδι), στο περίπτερο Σαμαριά έως καλτσούνια με κρεμμύδι (κρεμμυδένια) από την οικογένεια Λαμπάκη, γευτήκαμε τις ιδιαίτερες νοστιμιές της μεγαλονήσου.

Πρωτότυπες ιδέες. Αρκετά ήταν και τα ξεχωριστά προϊόντα στην έκθεση. Για παράδειγμα, οι νέες σάλτσες της Hellman’s (μαγιονέζα με βασιλικό ή πέστο ντομάτας), γέμιζαν τη γεύση για τα σάντουιτς και των πλέον απαιτητικών. Αξιοπρόσεκτο ήταν στο συγκεκριμένο περίπτερο και η νέα ιδέα με τις σαλάτες σε μια εργονομική και οικονομική συσκευασία, που θυμίζει ποτήρι του φραπέ. Μια άλλη εταιρεία μόλις έφερε στην Ελλάδα μια καινοτομική συσκευή που φτιάχνει ice burger. Ναι, καλά ακούσατε. Μια μπάλα παγωτό τοποθετείται στο εσωτερικό ενός ψωμιού μπριός και ψήνεται στη συσκευή για 8 λεπτά, χωρίς να λιώνει! Μια νέα πρόταση για τους λάτρεις του παγωτού.

Εντυπώσεις από την Έκθεση Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑΚουλούρια-Ζαχαροπλαστική. Σε αυτή την κατηγορία, η ποικιλία ήταν τεράστια. Δοκιμάσαμε κουλουράκια με χαλβά και με ταχίνι της εταιρείας Φαίδων. Κουλουράκια με κανέλα, με πορτοκάλι και με βανίλια από τη σειρά «Αγαπημένα» ήταν γεύσεις που λατρέψαμε. Μια μεγάλη ποικιλία προτείνουν και σε νηστίσιμες γεύσεις, καθώς και ξεχωριστή σειρά βιολογικών προϊόντων.

Επίσης από την εταιρεία Soultou, ξεχωρίσαμε τα παξιμάδια χόρτου και καρότου.

Σε ότι αφορά αμιγώς τη ζαχαροπλαστική, εντυπωσιαστήκαμε με τα υψηλής αισθητικής προϊόντα του Cake Deco. Σπουδαία δουλειά είδαμε και στο περίπτερο της Sweet trends με τις πρωτότυπες συνθέσεις και διακοσμήσεις σε τούρτες.

Ένα από τα πιο καλαίσθητα περίπτερα της έκθεσης σίγουρα ανήκε στην κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη. Τα ιδιαίτερα κουφέτα, σε απίθανα χρώματα και σχήματα κερδίζουν το μάτι του επισκέπτη και φτιάχνουν τη διάθεση και μόνο που τα χαζεύεις. Είδαμε toppings, σοκολατένιες ελιές αλλά και τυπωμένα κουφέτα που χρησιμεύουν και ως διακοσμητικά. Η νέα τους πρόταση στην έκθεση ήταν ξηροί καρποί- αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια- βαμμένοι σε εντυπωσιακά χρώματα- φούξια, χρυσό και χάλκινο. Αξίζουν αναφοράς τα 3 βραβεία Καινοτομίας που κέρδισαν τα προϊόντα του ομίλου σε διεθνές επίπεδο. Θερμά συγχαρητήρια!

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…