Εντυπωσιακοί έξω και μέσα από το νερό! –Οδηγίες για το σωστό μακροβούτι

Συντάκτης: Ροξάνθη Λέτσιου

Influence:

Το μακροβούτι αποτελεί μία από τις αγαπημένες συνήθειες των περισσοτέρων κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Μικροί και μεγάλοι λάτρεις της θάλασσας σπεύδουν να αγοράσουν υποβρύχιες κάμερες, ώστε να αποτυπώσουν ένα «καλό» μακροβούτι! Να είσαι εντυπωσιακός έξω, αλλά κυρίως μέσα στο νερό αποτελεί ένα νέο είδος μόδας!

Όπως είναι αναμενόμενο, η τεχνική παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, καθώς είναι αυτή, που θα εντυπωσιάσει και θα καταστήσει το «μακροβούτι» κάποιου μοναδικό. Φυσικά πέρα από την τεχνική, που αδιαμφησβήτητα είναι σημαντική, καθώς καθορίζει την επιτυχία ή την αποτυχία αντίστοιχα, το σημαντικότερο όλων είναι οι κανόνες ασφαλείας.

Εντυπωσιακοί έξω και μέσα από το νερό! –Οδηγίες για το σωστό μακροβούτι

 Βασικοί κανόνες ασφαλείας πριν από ένα  μακροβούτι:

  • Καλό είναι να έχει φάει κανείς 2-3 ώρες προτού επιχειρήσει κάποιο μακροβούτι και αντίστοιχα να μην έχει πιει πολύ νερό.
  • Εξίσου σημαντικό είναι να έχει πραγματοποιήσει κανείς μία αναγνωριστική πρώτη «χαλαρή» βουτιά στα νερά, που θέλει να κάνει μακροβούτι. Με αυτόν τον τρόπο θα βεβαιωθεί, ότι δεν υπάρχει κάποια πέτρα ή βράχος σε απόσταση εμβέλειας και θα αποφευχθεί όποιος τραυματισμός.
  • Επιπλέον καλό θα ήταν κάποιος, ο οποίος έχει πρόβλημα με τα αυτιά του να μην επιχειρήσει μακροβούτι, κυρίως σε βαθιά νερά. Είναι γνωστό, ότι λόγω της πίεσης, που ασκείται από το νερό το όποιο πρόβλημα μπορεί να επιδεινωθεί.
  • Επιτακτικά κάποιος με αναπνευστικά προβλήματα απαγορεύεται να επιχειρήσει έστω και ένα φαινομενικά απλό μακροβούτι.
  • Τέλος ένα μακροβούτι καλό πρέπει να γίνεται σε κάποιο βάθος. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να «βρεί» κάποιος με δύναμη στο βυθό και να χτυπήσει το κεφάλι του άσχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Ροξάνθη Λέτσιου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.