Ενίσχυση ευάλωτων ελληνικών νοικοκυριών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Συντάκτης: Flowmagazine

Cash Transfer Programme (CTP) από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Πρόγραμμα ενίσχυσης ευάλωτων ελληνικών νοικοκυριών για την αντιμετώπιση του χειμώνα μέσω χρεωστικών καρτών.

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η 3η και τελική πίστωση των χρεωστικών καρτών για τους δικαιούχους του προγράμματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την αντιμετώπιση του χειμώνα. Συνολικά, για τον μήνα Φεβρουάριο, μεταφέρθηκε το ποσό των 153.400€ σε 870 ελληνικά νοικοκυριά.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την κάλυψη εξόδων θέρμανσης, ηλεκτρικού ρεύματος και ειδών πρώτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του χειμώνα (όπως ηλεκτρικές κουβέρτες, ζεστός ρουχισμός, κ.ά.) και είναι συνολικής διάρκειας 3 μηνών.

Το μηνιαίο ποσό για κάθε νοικοκυριό κυμαίνεται από 120 έως 330€ και είναι ανάλογο με τον αριθμό των μελών του.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέσα από τα προγράμματα των Τομέων Κοινωνικής Πρόνοιας και Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και χρηματοδοτείται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…