Ενισχύοντας τα επίπεδα του ασβεστίου σας χωρίς γάλα!

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Ενισχύοντας τα επίπεδα του ασβεστίου σας χωρίς γάλα!Η σημασία του ασβεστίου στη μακροπρόθεσμη διατήρηση της υγείας μας είναι γνωστή και οι περισσότεροι από εμάς βασίζονται σε γαλακτοκομικά προϊόντα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόσληψή του. Ακολουθούν μερικές από τις λιγότερο γνωστές θρεπτικές ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα του ασβεστίου.

Απολαύστε δαμάσκηνα και σταφίδες

Και τα δύο από αυτά τα φρούτα περιέχουν υψηλές ποσότητες ασβεστίου, ενώ συγχρόνως είναι σημαντικές πηγές βορίου. Αυτό το ιχνοστοιχείο εμποδίζει το σώμα από την απώλεια ασβεστίου μέσω των ούρων με τη μεγιστοποίηση της δραστηριότητας των οιστρογόνων και της βιταμίνης D στα οστά. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς αρκετό βόριο αποβάλλονται σημαντικές ποσότητες ασβεστίου στην τουαλέτα.

Το βόριο δρα διεγείροντας το σώμα να παράγει περισσότερα οιστρογόνα, τα οποία είναι απαραίτητα ​​για τις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προκαλεί αυξημένη δραστηριότητα των οστεοκλαστών, τα κύτταρα που έχουν δείξει ότι σπάνε τα οστά.

Άλλες πηγές βορίου: Λαχανικά, όσπρια και ξηροί καρποί, κυρίως αμύγδαλα, μήλα, πορτοκάλια και κεράσια.

Γιορτή με αβοκάντο

Ενισχύοντας τα επίπεδα του ασβεστίου σας χωρίς γάλα!Η φλούδα του καρπού είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο είναι το κλειδί για τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου. Αν εμείς καταναλώνουμε πάρα πολύ ασβέστιο χωρίς επαρκή μαγνήσιο, το ασβέστιο δεν χρησιμοποιείται σωστά και μπορεί πραγματικά να γίνει τοξικό προκαλώντας αποτιτάνωση των αρτηριών, οδηγώντας σε καρδιακή προσβολή και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Άλλες πηγές μαγνησίου: Λιπαρά ψάρια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, βρώμη, δημητριακά ολικής άλεσης, αμύγδαλα και μαύρη σοκολάτα είναι επίσης πλούσια σε αυτό το σημαντικό ιχνοστοιχείο. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη μαγνησίου είναι 320 mg / ημέρα για τις γυναίκες ηλικίας 30 έως 50 ετών.

Κόψτε το αλάτι

Μια ιαπωνική μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένες γυναίκες που κατανάλωναν υπερβολικές ποσότητες αλατιού ήταν τέσσερις φορές πιο πιθανό να έχουν κατάγματα, ανεξάρτητα από την οστική τους πυκνότητα. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη νατρίου για ενήλικες είναι 1600mg, λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού. Μειώστε την κατανάλωση με την εξάλειψη επεξεργασμένων σνακ, όπως πατατάκια. Οι πλούσιες σε κάλιο τροφές όπως μπανάνα και γλυκοπατάτα μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της απώλειας του ασβεστίου.

Το αλκοόλ βλάπτει τα οστά σας;

Είναι αποδεδειγμένο ότι η άμετρη κατανάλωση αλκοόλ για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση του ασβεστίου. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι αν η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ βλάπτει τα οστά. Συνεπώς, πιείτε υπεύθυνα και με μέτρο.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…