Ένας υποδειγματικά τίμιος οδηγός λεωφορείου

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Ένας υποδειγματικά τίμιος οδηγός λεωφορείουΤίμιος μέχρι το κόκκαλο ήταν ένας οδηγός λεωφορείου στην Αυστρία, ο οποίος βρήκε μια τσάντα με 390.000 ευρώ… και την παρέδωσε! Η τσάντα είχε ξεχαστεί στα καθίσματα του οχήματος από μια ηλικιωμένη γυναίκα και ήταν γεμάτη από εκατοντάδες εικοσάευρα μέχρι πεντακοσάευρα και προκάλεσε την περιέργεια του οδηγού, αλλά με θετικό αποτέλεσμα! Ενώ κάθε άλλος θα έτρεχε με την τσάντα στα χέρια… αυτός πήγε στην αστυνομία.

Η συνταξιούχος είχε «σηκώσει» από την τράπεζα όλες τις οικονομίες της ζωής της και προφανώς ξεχάστηκε και κατέβηκε από το λεωφορείο με άδεια χέρια. Για καλή της τύχη, όμως, η τσάντα με τα χρήματα έπεσε στα χέρια του οδηγού, ο οποίος τη βρήκε μετά το τέλος της βάρδιάς του μαζί με την απόδειξη της τράπεζας. Χωρίς δεύτερη σκέψη και βλέποντας την απόδειξη της τράπεζας και του δικαιούχου κατευθύνθηκε προς τις αρχές και κατέθεσε τη βαλίτσα. Και όμως, μέσα από έναν τυπικό έλεγχο ρουτίνας μετά τη δουλειά… κατάφερε να σώσει από τη δυστυχία μια συνταξιούχο!

Η κίνησή του δημιούργησε μεγάλη έκπληξη στην Αυστρία και τα μέσα ενημέρωσης, αφού το ποσό άγγιζε τα 390.000 ευρώ και η πρόκληση ήταν τεράστια. Η εταιρεία απασχόλησής του οδηγού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εντιμότητα του συγκεκριμένου ατόμου και στο οτι οι εργαζόμενοί της διακατέχονται από ανθρωπιά. «Είμαστε περήφανοι που έχουμε έντιμους υπαλλήλους. Αυτό αποδεικνύει και το πνεύμα της εταιρείας μας» αναφέρει ο Winter Eduard, επικεφαλής της εταιρείας δημόσιων μεταφορών της Βιέννης. Πάντως, μέχρι σήμερα θεωρείται ασαφής ο λόγος που η η γυναίκα κουβαλούσε τόσο μεγάλο ποσό χρημάτων μέσα στην τσάντα της.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.