Ένας καλός λόγος μπορεί να σου αλλάξει τη μέρα!

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα

Τα όμορφα και ευγενικά λόγια δίνουν χαρά σε εμάς και στους γύρω μας, πόσο μάλλον όταν λέγονται με ειλικρίνεια. Μπορεί ένας καλός λόγος να έχει τόση δύναμη, ώστε να αλλάξει τη μέρα μας προς το καλύτερο; 

Ξεκινήστε τη μέρα σας με χαμόγελο και θετική ενέργεια 

Ισχύει πάντα η φράση, «Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται» ήμήπως μπορεί να ανατραπεί αυτή η θεωρία; Η μέρα μας ξεκινά, ως συνήθως, με τα της καθημερινής ρουτίνας. Δεν βρίσκουμε λόγο να χαμογελάσουμε, ίσως γιατί νιώθουμε ότι η ανία και η πλήξη μας έχουν κυριεύσει;

Στο πρώτο χτύπημα του τηλεφώνου, αφότου απαντήσουμε, ύστερα από ένα λεπτό συνομιλίας, σκάμε ένα μικρό χαμόγελο δειλά δειλά. Ακούσαμε καλά και ευγενικά λόγια, από ένα κοντινό μας πρόσωπο ή από κάποιο άτομο σημαντικό για εμάς, λόγια που μας έκαναν να αισθανθούμε καλύτερα. 

Νιώθουμε κολακευμένοι, με πιο ευχάριστη διάθεση και πλέον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Γιατί;

Η αυτοπεποίθησή μας δεν ήταν αρκετή, ώστε να πιστέψουμε στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας; Αυτό είναι ένα ερώτημα που ο καθένας από εμάς, γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του, μπορεί να απαντήσει για τον εαυτό του. 

Ένας καλός λόγος μας δίνει αυτοπεποίθηση, αρκεί η διάθεσή μας να μην κρίνεται μόνο από αυτό 

Αναμφισβήτητα, ένας καλός λόγος μπορεί να μας κάνει να χαμογελάσουμε, να μας γεμίσει με θετική ενέργεια, να μας κάνει να νιώσουμε όμορφα, αρκεί να μην βασιζόμαστε μόνο στα λόγια των άλλων.

Επομένως, η διάθεσή μας δεν πρέπει εξαρτάται από τα λόγια που θα ακούσουμε από κάποιον.


Διαβάστε επίσηςΗ ευγένεια δεν αρκεί για να έλξεις μια γυναίκα – Μέρος Α 


Τόνωση ηθικού και ενδυνάμωση 

Ένας καλός λόγος, ακόμη και μια απλή φράση, είναι ικανός να μετατρέψει μια μονότονη σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημέρα;

Κι όμως, μερικές φορές, μπορεί να συμβεί! Αρκεί να μην είναι μόνος αυτός ο καλός λόγος, η αιτία να χαμογελάμε. Στο χέρι μας είναι να αναζητούμε τρόπους για να είμαστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι.

Μπορούμε να βρούμε όμως διάφορους τρόπους για να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα: τρέξιμο, γυμναστική, διάβασμα, βόλτα με φίλους, έναρξη ενός καινούριου χόμπικ.ά.


Διαβάστε επίσηςΠώς να αποφεύγεις τις παρεξηγήσεις


Δώστε χρόνο και ακούστε προσεκτικά τον συνομιλητή σας

Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης να δίνουμε χρόνο στον συνομιλητή μας, προκειμένου να ακούσουμε τι θέλει να μας πει. Ακούγεται αυτονόητο, όμως δεν είναι. Δεν δείχνουν όλοι την ίδια διάθεση και υπομονή, ώστε να δώσουν βάση στο μήνυμα και στην ουσία των λεγομένων του ανθρώπου με τον οποίο κάνουν διάλογο.

Όταν μάθουμε να δίνουμε χρόνο στον άλλο για να εκφραστεί, τότε θα μπορούμε να κάνουμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Τότε μόνο θα μπορεί η επικοινωνία που είχαμε να χαρακτηριστεί ως «αποτελεσματική».

Λόγια καρδιάς

Ένας καλός λόγος δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Σκοπός όμως είναι να είναι αληθινός και να είναι βασισμένος σε λογικά επιχειρήματα.

Θα πρέπει να έχουμε χτίσει μόνοι μας την αυτοπεποίθησή μας, ώστε να μην μπορεί να γκρεμιστεί με την πρώτη δυσκολία και στο άκουσμα ενός όχι και τόσο κολακευτικού λόγου ή μιας απροσδόκητης συγκυρίας. 

Μια κακή κριτική μπορεί να γίνει οδηγός για κάτι καλό στη ζωή μας

Είναι καλό να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να πληγώσουμε ή να μην προσβάλλουμε κάποιον άθελά μας με τα λόγια μας, Γι’ αυτό πρέπει να μετράμε τα λόγια μας πριν τα ξεστομίσουμε.

Ως μέσο παρακίνησης, ένας καλός λόγος ή μια φράση μπορεί να είναι κίνητρα για δράση, με τα οποία θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι ή θα βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.