Ένας γάτος για δήμαρχος…

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης

Ένας γάτος για δήμαρχος…«Με τόσα ποντίκια που μαζεύτηκαν, μόνο ένας γάτος μπορεί να βάλει τάξη». Αν σας πληροφορούσαμε ότι αυτή η πρόταση είναι για πολιτικό σύνθημα ενόψει εκλογών, ασφαλώς θα νομίζατε ότι κάποιος υποψήφιος, του οποίου το όνομα ή το επίθετο παραπέμπουν σε… γάτο, προσπαθεί να κάνει λογοπαίγνιο με το όνομά του. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι όπως φαίνονται. Στην πόλη Βερακρούς του Μεξικό δύο φίλοι αποφάσισαν να προτείνουν για υποψήφιο έναν… πραγματικό γάτο! Ο οποίος όχι μόνο θα βρεθεί κανονικά στα ψηφοδέλτια για τις δημοτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, αλλά κάνει και… προεκλογικές δηλώσεις!

Οι δύο φίλοι, βεβαίως, που διαχειρίζονται το… προεκλογικό προφίλ του Μόρις (αυτό είναι το όνομα του γάτου) αποφάσισαν να προχωρήσουν σ’ αυτή την κίνηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας (πολύ έξυπνης, είναι αλήθεια) για την αδράνεια και την αδιαφορία των μέχρι τώρα πολιτικών που έχουν περάσει από τον δημαρχιακό θώκο της Βερακρούς για την πόλη και την περιφέρεια. Με το σκεπτικό, λοιπόν, ότι ακόμα κι ένας… γάτος θα τα κατάφερνε καλύτερα, είχαν την τρελή ιδέα να τον δηλώσουν υποψήφιο. Με συνθήματα ακόμα πιο εμπνευσμένα, όπως «ο Μόρις σας υπόσχεται ό,τι και οι άλλοι υποψήφιοι: Να κάθεται και να μην κάνει τίποτα»! Ή το ακόμα πιο έξυπνο «δεν σας υπόσχομαι ότι δεν θα λερώσω το γραφείο, αλλά τουλάχιστον εγώ θα καλύψω τις ακαθαρσίες μου και δεν θα αφήσω τους άλλους να το κάνουν»!

Η καμπάνια μοιάζει με αστείο, όμως η αλήθεια είναι ότι οι αριθμοί αρχίζουν να… σοβαρεύουν την κατάσταση. Η σελίδα του Μόρις στο Facebook μετράει ήδη πάνω από 55.000 likes, περισσότερα από τρεις άλλους υποψήφιους δήμαρχους και λιγότερα μόνο από έναν! Το αν, βέβαια, όλη αυτή η αποδοχή που έχει ο γάτος οφείλεται μόνο στο χιούμορ των χρηστών θα το διαπιστώσουμε την ώρα της κάλπης…

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης,

Influence:

Ο Αργύρης Παγαρτάνης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε κάτω από έναν μεγάλο παγκόσμιο χάρτη…