Ένας Αυστριακός Σαμαρείτης δωρίζει 21.916 ευρώ σε Ελληνόπουλα

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Ένας Αυστριακός Σαμαρείτης δωρίζει 21.916 ευρώ σε ΕλληνόπουλαΟ Αυστριακός συγγραφέας Otto Trompeter μετατρέπεται στον σύγχρονο «καλό Σαμαρείτη» της Ελλάδας, και όχι άδικα! Μέσα σε μία εποχή πτώσης αξιών, ο ίδιος αποπνέει αισιοδοξία, προσδοκία και προσμονή, σκέψη θετική για το παρόν και το μέλλον υπενθυμίζοντας ότι δεν λείπουν άνθρωποι με αγάπη και φιλάνθρωπα συναισθήματα.

Ο Trompeter βάλθηκε να συγκεντρώσει όσα ευρώ είναι και οι μέρες της ζωής του, 21.916 ευρώ, προκειμένου να τα δωρίσει σε αναξιοπαθούντα παιδιά στην Ελλάδα. Το εγχείρημά του στέφεται με επιτυχία στις 3 Δεκεμβρίου του 2016, στα 60ά γενέθλιά του.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Γνωρίζω ότι πρόκειται για μεγαλεπήβολο στόχο, ωστόσο με τους πολλούς ανθρώπους, που έχουν μια καρδιά για τα παιδιά, θα είναι εφικτό» ανακοινώνοντας την πρόθεσή του στη διάρκεια εκδήλωσης όπου παρουσίασε το εξώφυλλο του νέου βιβλίου του με τίτλο Πατρίδα της καρδιάς – Εικόνες όπως η μουσική, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπου έγιναν και οι πρώτες δωρεές για το φιλανθρωπικό έργο της συγκέντρωσης χρημάτων για τα μικρά Ελληνόπουλα, Αυστριακοί καλλιτέχνες διάβασαν αποσπάσματα από προηγούμενα έργα του Αυστριακού συγγραφέα.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…