Ένας 8χρονος αφιερώνει τα γενέθλιά του στα αδέσποτα ζώα

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Ένας 8χρονος αφιερώνει τα γενέθλιά του στα αδέσποτα ζώα Τα γενέθλια των παιδιών ταυτίζονται με πάρτι, φίλους, μουσική, χορό, τούρτα και δώρα! Ακριβώς! Πάρτι γενεθλίων χωρίς δώρα δεν είναι… γενέθλια.

Ο 8χρονος Benjamin Walker από το Fort Worth του Τέξας αποφασίζει να γιορτάσει τα φετινά του γενέθλια διαφορετικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Αυτή τη φορά ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει δώρα. Και επιλέγει τα χρήματα που θα δαπανούνταν από οικογένεια και φίλους σε δώρα του να δοθούν στο Humane Society of North Texas, ένα καταφύγιο ζώων στην πόλη του.

Η πρωτοβουλία του Benjamin στέφθηκε με επιτυχία. Κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 3.148 δολάρια, ενώ οι δωρεές περιλάμβαναν πάνω από 180 κιλά σκυλοτροφής όπως επίσης και άμμο για γάτες αλλά και παιχνίδια.

Σε σχετική δήλωσή του στο Fort Worth Star-Telegram, ο Benjamin σημειώνει: «Απλώς λατρεύω τα ζώα. Δεν χρειάζομαι τόσα πολλά δώρα για τα γενέθλιά μου, έχω ήδη αρκετά πράγματα. Νιώθω άσχημα που [τα ζώα] μένουν κλειδωμένα στα κελιά για καιρό, αν δεν έχουν πολύ φαγητό… Αντί να σκέφτομαι τον εαυτό μου, προτιμώ να σκέφτομαι τους άλλους».

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…