Έναρξη διαγωνισμών του “Greenparty “

Συντάκτης: Flowmagazine

Mε το σύνθημα «Ζω οικολογικά, καθημερινά!» ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει και φέτος πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό του Green Party. Η διοργάνωση καθιερώθηκε ως θεσμός με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Ελευθέρων Χώρων, Κωνσταντίνου Ζέρβα και πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με την ομάδα του «Greenparty». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012.

Το «Green party» αποτελείται από δύο ενότητες:

α) Στην πρώτη ενότητα θα αναδειχτούν και θα βραβευτούν οι καλύτερες πράσινες δράσεις και πρακτικές, σε τομείς όπως η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, η μετακίνηση, η εξοικονόμηση ενέργειας και το φυσικό περιβάλλον της οικίας (π.χ. πράσινο μπαλκόνι, καλύτερη αυλή, οικιακή κομποστοποίηση και διαχείριση απορριμμάτων κ.α.). Η ανάδειξη της καλύτερης ατομικής δράσης των πολιτών θα γίνει με τη βοήθεια της φωτογραφίας ή του βίντεο και ψηφοφορία μέσω της σελίδας του greenparty.gr στο Facebook (www.facebook.com/GreenParty.gr)

β) Στη δεύτερη ενότητα του διαγωνισμού καλούνται να συμμετέχουν οι πολίτες με προτάσεις βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης, ενώ η καλύτερη πρόταση θα βραβευτεί και θα υιοθετηθεί, με κριτήριο την πρωτοτυπία και την εφαρμοστικότητά της.

Η φετινή διοργάνωση διαθέτει μια επιπλέον καινοτομία, καθώς για πρώτη φορά, θα διεξαχθεί ειδικός διαγωνισμός για παιδιά δημοτικού, το «Green Party_Junior», κατά τη διάρκεια του οποίου καλούνται οι μικροί μας συμπολίτες να ανακαλύψουν πόσα και ποια διαφορετικά είδη από το ζωικό βασίλειο συμβιώνουν μαζί μας στην πόλη. Νικητής θα αναδειχθεί το παιδί που θα φωτογραφίσει τα περισσότερα ζώα/ πουλιά/έντομα κ.ά. που ζουν στο αστικό μας περιβάλλον. Η μορφή του διαγωνισμού έχει στόχο να ενεργοποιήσει τα παιδιά και να τους δώσει κίνητρα ώστε να ασχοληθούν, διασκεδάζοντας, με το φυσικό περιβάλλον της πόλης τους.

Οι διαγωνισμοί του «Green Party» θα είναι ανοιχτοί έως τις 31 Μαΐου 2012, ενώ οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν σε όσους επιθυμούν ως εξής:

  • Για το Green Party, με αποστολή φωτογραφιών, βίντεο και πράσινης πρότασης ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.greenparty.gr
  • Για το «Greenparty_Junior», με αποστολή φωτογραφιών σε ηλεκτρονική μορφή (γραμματεία Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων – Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Δημοκρατίας). Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310 530585 & 2310 535280.
  • Για όλους τους διαγωνισμούς, κατόπιν επικοινωνίας με την ομάδα του «Greenparty». Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.greenparty.gr και στα τηλέφωνα: 2310 530585 & 2310 535280.

Η ανάδειξη των νικητών θα γίνει με τη συμμετοχή των πολιτών σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, αλλά και με τη βοήθεια ειδική επιτροπής που θα οριστεί. Η βράβευση των συμμετεχόντων στους διαγωνισμούς θα γίνει την Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012, στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως, στο πλαίσιο ειδικών πολυήμερων εκδηλώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, που θα διοργανώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Λεπτομέρειες για τα βραβεία και τα δώρα των νικητών και για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα του Green Party www.greenparty.gr, αλλά και από την ομάδα του Greenparty στο facebook www.facebook.com/GreenParty.gr ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2310 530585 & 2310 535280.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…