Εναλλακτικές ιδέες για “πράσινο” σπίτι

Συντάκτης: Μαρία Κρίβα

Εναλλακτικές ιδέες για “πράσινο” σπίτιΗ ανακύκλωση και η πράσινη συνείδηση είναι έννοιες που έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας. Η ενημέρωση είναι μεγάλη και οι πληροφορίες γύρω από αυτά τα θέματα είναι διαθέσιμες άμεσα με ένα μόνο κλικ. Οι τρόποι που μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας περισσότερο πράσινη είναι αμέτρητοι. Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και λίγη φαντασία. Σας δίνουμε λοιπόν μερικές ιδέες για να ‘πρασινίσετε’ λίγο ακόμη.

Ξεχάστε το χαρτί περιτυλίγματος

Το χαρτί περιτυλίγματος δώρων είναι ένα αντικείμενο δίχως ιδιαίτερο νόημα. Μπορεί να «ντύνει» τα δώρα σας, αλλά τα φώτα πέφτουν στο ίδιο το δώρο και όχι στο περιτύλιγμα.

Γι’ αυτό αντικαταστήστε το με φύλλα από εφημερίδες. Όχι μόνο θα δώσει στα δώρα σας μια vintage πινελιά και θα κλέψει τις εντυπώσεις, αλλά αποτελεί έναν οικολογικό τρόπο να τυλίξετε στα δώρα σας αποφεύγοντας την αγορά και χρήση του κλασικού χαρτιού που είναι απολύτως αντικαταστήσιμο.

Εναλλακτικές ιδέες για “πράσινο” σπίτιΧρησιμοποιείστε κουμπιά για τα κοσμήματά σας

Ο γυναικείος πληθυσμός θα καταλάβει. Χρησιμοποιείστε κουμπιά για να κρατήσετε τα σκουλαρίκια σας σε ζεύγη. Έτσι, θα βρείτε τρόπο να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά που έχετε μαζέψει χωρίς να χρειαστεί να τα πετάξετε και δεν θα προσπαθείτε για ώρες να ταιριάζετε τα ζεύγη των σκουλαρικιών σας.

Τέλος τα πλαστικά ή μεταλλικά σουβέρ

Με λίγη φαντασία μπορούν να βρεθούν πολλοί τρόποι για να αποφύγετε την χρήση πλαστικών ή μεταλλικών σουβέρ στο σπίτι. Η χρήση των σουβέρ, λοιπόν, μπορεί να γίνει πιο πράσινη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συγκεντρώσετε τα πώματα φελλού από μπουκάλια κρασιών. Αφού κάνετε το πρώτο βήμα, κόψτε τα πώματα στη μέση και κολλήστε τα μεταξύ τους. Τοποθετήστε τα έτσι ώστε να δημιουργούν έναν κύκλο και αμέσως θα έχετε πρωτότυπα σουβέρ που θα εντυπωσιάζουν.

Συντάκτης: Μαρία Κρίβα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.