Ένα βιβλίο παιχνίδι

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Το «Ένα βιβλίο παιχνίδι» όπως φανερώνει και ο τίτλος, είναι ένα διασκεδαστικό βιβλίο-παιχνίδι με κύκλους και χρώματα που συνεπαίρνει κάθε φορά μικρούς και μεγάλους.

Ο συγγραφέας Hervé Tullet δημιούργησε στις σελίδες του βιβλίου ένα παιχνίδι αλληλεπίδρασης με το ίδιο το βιβλίο. Μπορούμε να παίξουμε με τους πολύχρωμους κύκλους. Άλλοτε τους πατάμε, άλλες φορές τους κουνάμε και κάθε φορά κάτι νέο θα συμβεί.

Εικονογράφηση

Το Ένα βιβλίο παιχνίδι είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα εικονοβιβλίου. Το κείμενο από μόνο του δεν έχει κάποιο νόημα. Η εικονογράφηση είναι αυτή που δίνει ζωή και καθορίζει τη μορφή του βιβλίου. Οι εικόνες του βιβλίου δεν είναι κάτι το σύνθετο. Αντίθετα, διατηρούν την απλή μορφή μια ζωγραφιάς παιδιού προσχολικής ηλικίας που σχηματίζει κύκλους παίζοντας με τα χρώματα. Η φαντασία είναι το μαγικό συστατικό που την απογειώνει γιατί οι κύκλοι αυτών των εικόνων είναι ζωντανοί και έτοιμοι να παίξουν μαζί σου.

Γιατί να το αγοράσετε

Ο μικρός αναγνώστης αισθάνεται ότι κάνει μαγικά. Είναι αυτός που ελέγχει το ρυθμό στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Το παιχνίδι περιλαμβάνει μέτρημα, εξασκεί τον χωρικό προσανατολισμό και την αντίληψη. Μπορούμε να μετρήσουμε στα ελληνικά και τα αγγλικά και να αναγνωρίσουμε τα χρώματα και στις δύο γλώσσες.

Δείτε ακόμα: Η ψυχολογία των παιδιών μέσα από τα χρώματα

Η δημιουργία του Hervé Tullet λειτουργεί ως μια εξαιρετική εισαγωγή του παιδιού στον κόσμο του βιβλίου. Το βιβλίο σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ακόμη μια αφήγηση κάποιας ιστορίας. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένας διαδραστικός χώρος. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μια άλλη διάσταση του βιβλίου.

Είναι κατάλληλο για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…