Ένα παράδειγμα ποιοτικής ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Ένα παράδειγμα ποιοτικής ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμέναΣτην προώθηση των ποιοτικών ζωοτροφών έχει επικεντρώσει την προσοχή της η Greenpeace με τη νέα της δράση, «Φυτεύουμε τη λύση». Στόχος των υπεύθυνων της δράσης είναι να αποτρέψουν την εισαγωγή της ακριβής και συχνά μεταλλαγμένης σόγιας, που χρησιμοποιείται για ζωοτροφές και να την αντικαταστήσουν με ελληνικά κτηνοτροφικά κουκιά.

Η Greenpeace καλεί όσους θέλουν να απαλλαχθούν από τη μεταλλαγμένη σόγια, να βοηθήσουν ενεργά και να συγκεντρωθεί μέχρι τις 23/11 το ποσό των 5.000 ευρώ για να φυτευτούν ελληνικά κτηνοτροφικά κουκιά. Τους επόμενους μήνες θα τα φροντιστούν και μέχρι την άνοιξη θα αναλάβουν τον θερισμό τους. Στη συνέχεια θα μεταποιηθούν σε ζωοτροφή για ζώα που θα δώσουν γάλα, δείχνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να παραχθούν ποιοτικά ζωικά προϊόντα, χωρίς χρήση συχνά μεταλλαγμένης σόγιας (εισαγόμενης ή μη).

Αυτή τη στιγμή, οι τιμές των βασικών ζωικών προϊόντων της διατροφής μας (π.χ. γάλα), έχουν αυξηθεί έως και κατά 30%. Την ίδια στιγμή, οι γαλακτοκομικές εταιρείες ξοδεύουν πολυάριθμα ποσά για την εισαγωγή σόγιας, που ίσως να είναι μεταλλαγμένη. Είναι λοιπόν προτιμότερο να φυτευτούν στους μήνες που ακολουθούν, κουκιά, ρεβίθια, μπιζέλια και άλλα προϊόντα, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ζωοτροφές. Κατ’ επέκταση τα γαλακτοκομικά και ζωικά προϊόντα, θα καταλήξουν ασφαλέστερα, εγγυημένα ελληνικά και πιο υγιεινά στους καταναλωτές.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr