Ένα δωμάτιο με θέα τα αστέρια

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Αν πάντα ονειρευόσασταν να κοιμηθείτε κάτω από τα αστέρια, τότε θα πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι την Ελβετία. Τα αδέρφια Frank και Patrik Riklin δημιούργησαν το ξενοδοχείο Null Stern – που όπως δηλώνει και το όνομά του είναι μηδέν αστέρων – θέλοντας να προσφέρουν μία εντελώς διαφορετική εμπειρία στον επισκέπτη από αυτή των υπερπολυτελών ξενοδοχείων. Η φιλοσοφία πίσω από τη συγκεκριμένη ιδέα είναι πως πρωταγωνιστής δεν είναι το ξενοδοχείο, αλλά ο κάθε επισκέπτης και η εμπειρία του. Γι’ αυτό και το ξενοδοχείο αποτελείται ουσιαστικά από μία κρεβατοκάμαρα που βρίσκεται σε ύψος 1.200 μέτρων σε μία ρωγμή στη μέση των ελβετικών Άλπεων, χωρίς τοίχους και οροφή, με μοναδική θέα τους καταπράσινους λόφους και τον έναστρο ουρανό.

Η τουαλέτα, που απέχει περίπου 3 λεπτά από την κρεβατοκάμαρα, βρίσκεται σε μία ξύλινη καλύβα που χρησιμεύει και ως καταφύγιο σε περίπτωση βροχής. Το στοιχείο που ολοκληρώνει αυτή τη μοναδική εμπειρία δεν είναι άλλο από την κλασσική υπηρεσία room service που έρχεται με τη μορφή τοπικών αγροτών, οι οποίοι φορώντας παπιγιόν, λευκά γάντια και μπότες εργασίας σας σερβίρουν πρωινό από τοπικά προϊόντα στο κρεβάτι. Το ξενοδοχείο Null Stern άνοιξε «τις πόρτες» του τον Ιούλιο του 2016 με μία μόνο κρεβατοκάμαρα. Το πρώτο Alpine Room είχε κρατήσεις για ολόκληρο το καλοκαίρι παρόλη την ακριβή τιμή του (335$ τη βραδιά). Έπειτα από αυτή τη μεγάλη ανταπόκριση το ξενοδοχείο πρόσθεσε ακόμη μία κρεβατοκάμαρα στην κορυφή του όρους Gӧbsi στο Appenzell της Ελβετίας, στις αρχές του Ιουνίου και αναμένεται να επεκταθεί με 25 επιπλέον κρεβάτια στις ελβετικές κοιλάδες, σε τοποθεσίες που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Αυτό βέβαια δεν είναι το πρώτο καινοτόμο και εναλλακτικό εγχείρημα των Frank και Patrik Riklin. Το 2010 τα αδέρφια άνοιξαν ένα ξενοδοχείο με 14 κρεβάτια σε ένα υπόγειο πυρηνικό καταφύγιο κοντά στην ελβετική πόλη St Gallen, το οποίο φιλοξένησε περίπου 3.000 επισκέπτες, οι οποίοι πλήρωσαν 33$ τη βραδιά για ένα κρεβάτι. Το πρώην ξενοδοχείο λειτουργεί τώρα ως μουσείο.

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…