Εμπόδια στην εκπλήρωση των στόχων μας

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά

Τί μάς περιορίζει από το να επιτύχουμε τους σκοπούς μας; Όλοι μας, στην πορεία της εκπλήρωσης των στόχων μας, συναντάμε εμπόδια, εσωτερικά και εξωτερικά. Το αν θα καταφέρουμε να τα υπερνικήσουμε εξαρτάται από εμάς.

Το να θέτει κανείς στόχους είναι μια ευχάριστη διαδικασία. Το να τους διεκπεραιώνει απαιτεί υπομονή και προσήλωση– τουλάχιστον για μια πλειοψηφία.

Για να θέτεις στόχους και ακόμα περισσότερο για να τους πετυχαίνεις είναι απαραίτητο να έχεις θάρρος, ετοιμότητα, υπομονή. Ορισμένοι, κατορθώνουν και επιτυγχάνουν τους σκοπούς τους την επόμενη μέρα, πολύς κόσμος όμως συναντά καθημερινά πρακτικές δυσκολίες ως προς την υλοποίηση των επιθυμιών του.

Οι επιτυχίες μπορεί να οφείλονται στην αποφασιστικότητα, στην καλή τύχη, στην επαρκή οργάνωση και σε άλλα πολλά θετικά χαρακτηριστικά.

Ποιες είναι όμως οι αιτίες που προκαλούν τόσες αποτυχίες κατά τη διάρκεια της κατάκτησης στόχων;

Αρχικά, οι πιθανότητες επιτυχίας σχετίζονται άμεσα με τη φύση του εκάστοτε στόχου. Αν πρέπει να υλοποιηθεί μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια, αν απαιτείται χρηματικό ποσό, αν είναι εφικτός από άποψη φυσικών δυνατοτήτων.

Εμπόδια στην εκπλήρωση των στόχων μας

Πολύ συχνά θέτουμε μη ρεαλιστικούς στόχους, από άποψη προδιαγραφών αλλά και από πλευράς χρόνου. Δηλαδή, για παράδειγμα, θεωρούμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε σε μικρότερο χρονικό διάστημα από αυτό που χρειάζεται. Η, θέλουμε να μείνουμε στην άλλη άκρη του κόσμου μην έχοντας εξετάσει τί χρειάζεται κανείς για να μείνει στην άλλη άκρη του κόσμου.

Άλλες φορές οι στόχοι μας είναι περισσότερο κοντινοί στα δεδομένα της καθημερινότητάς μας, όμως θεωρούμε πως μπορούμε να τους επιτύχουμε όλους μαζί. Δηλαδή, δεν προσηλωνόμαστε κάπου κάθε φορά, αλλά στρέφουμε την προσοχή μας σε υπερβολικά πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Κάνουμε το λεγόμενο multitasking. Προσοχή όμως. Η διαδικασία αυτή μπορεί να μάς αποσυντονίσει από τον επιθυμητό σκοπό. Χωρίς να είμαστε συγκεντρωμένοι, πώς να κατορθώσουμε κάτι που θέλουμε πολύ να κάνουμε;

Και συγκεντρωμένοι να είμαστε ωστόσο, κάλλιστα η αρνητική αντιμετώπιση των καταστάσεων, οι αμφιβολίες και η έλλειψη υπομονής, μπορούν να μάς ωθήσουν σε μη εκπλήρωση των σκοπών μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr