Εμπλουτίστε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας… δωρεάν!

Συντάκτης: Flowmagazine

Το Διαδίκτυο προσφέρει πληθώρα ευκαιριών μάθησης που μπορείτε να αξιοποιήσετε. Ξεκινήστε, λοιπόν, σήμερα κιόλας την κατάκτηση της νέας γνώσης.

Εάν θέλετε να γίνετε master του Internet marketing, να αυξήσετε τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες, να μάθετε μια ξένη γλώσσα, ή να επεξεργάζεστε φωτογραφίες και βίντεο σαν επαγγελματίες, ακόμα και να μάθετε κάποιο συγκεκριμένο κώδικα για να προσαρμοστείτε με την εποχή, τώρα μπορείτε, και μάλιστα χωρίς μεγάλο κόστος.

Οι παρακάτω ιστοσελίδες καλύπτουν μια πληθώρα θεμάτων της επιστήμης, της τέχνης και, φυσικά, της τεχνολογίας και υπόσχονται να σας διδάξουν από την παραγωγή χούμους μέχρι την ανάπτυξη ιστοσελίδων σε node.js δωρεάν.

Η εκπαίδευση γίνεται διαδραστικά, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους δυνητικούς μαθητές να ακολουθήσουν τον δικό τους ρυθμό, προσαρμοσμένο στο ήδη υπερφορτωμένο πρόγραμμά τους, και μάλιστα από την άνεση του σπιτιού τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι η γνώση της Αγγλικής. Ακόμα και αν δεν την έχετε, όμως, μπορείτε να την αποκτήσετε μέσα από τα παρακάτω μαθήματα.

Εμπλουτίστε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας... δωρεάν!

edX

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα σας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσετε μαθήματα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Συνεργαζόμενη με πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως το Michigan, το MIΤ και το Harvard, προσφέρει άπειρες θεματικές με τις οποίες μπορείτε να καταπιαστείτε. Αρχιτεκτονική, τέχνη και πολιτισμός, διοίκηση επιχειρήσεων, επικοινωνία, computer science, ανάλυση δεδομένων και στατιστική είναι μόνο μερικοί από τους τομείς που καλύπτει. Επιλέγοντας ένα μάθημα, έχετε στη διάθεσή σας συγκεκριμένο αριθμό βίντεο και κάποια τεστ προόδου. Το μόνο που θα χρειαστεί να πληρώσετε στο τέλος των δωρεάν μαθημάτων είναι η πιστοποίηση, η οποία δίδεται κατόπιν εξέτασης. Η γνώση, όμως, παραμένει δωρεάν.

Coursera

Γνωστό και πολυαγαπημένο, το Coursera, καλύπτει εξίσου ένα ευρύ πεδίο γνώσης, συνεργαζόμενο και αυτό με μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του κόσμου. Από την εκμάθηση ξένων γλωσσών, τις τέχνες και την επιστήμη των υπολογιστών μέχρι την προσωπική εξέλιξη και τον αποτελεσματικότερο τρόπο εκμάθησης, σας βοηθά να αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις όχι μόνο για την εργασία σας αλλά και για την καθημερινή ζωή.

Κάθε μάθημα και εδώ περιλαμβάνει ένα διαδραστικό βίντεο με κουίζ και εργασίες. Παράλληλα, συνδέεστε με εκατοντάδες άλλους εκπαιδευόμενους, με τους οποίους μπορείτε να συνεργαστείτε κατά την διάρκεια των μαθημάτων, ενώ στο τέλος λαμβάνετε και μια πιστοποίηση για την παρακολούθηση. Κάποια μαθήματα είναι δωρεάν και κάποια επί πληρωμή.

Highbrow

Ελλείψει χρόνου ιδανικό αποδεικνύεται και το Highbrow, το οποίο υπόσχεται να σας στέλνει πεντάλεπτη γνώση κάθε μέρα στο email σας για 30 ημέρες, στο τέλος των οποίων θα πρέπει να αποδείξετε τι μάθατε. Με πιο ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, όπως μαγείρεμα, υγεία, ιστορία, ξένες γλώσσες, φιλοσοφία, παραγωγικότητα, δεν αφήνει απέξω και την πιο εξειδικευμένη γνώση, όπως η τεχνολογία και η επιστήμη. Από το πώς να καταπολεμήσετε το άγχος μέχρι το πώς να μάθετε γλώσσες προγραμματισμού και ανάλυσης δεδομένων. Αρκεί να γραφτείτε σε ένα μάθημα δωρεάν και να αφιερώνετε πέντε λεπτά την ημέρα, τουλάχιστον για αρχή.

Curious.com

Παρόμοιας φιλοσοφίας είναι και το curious.com το οποίο υπόσχεται να σας μαθαίνει κάθε μέρα κι από κάτι. Την διάρκεια την επιλέγετε εσείς και μπορεί να κυμαίνεται από 5 έως 30 λεπτά. Αρχικά, θα πρέπει να περιγράψετε στο site τον εαυτό σας, την εργασιακή σας εμπειρία και τα ενδιαφέροντά σας. Βασιζόμενη στην προσωπικότητά σας, η ιστοσελίδα δημιουργεί τον προσωπικό σας τροχό ενδιαφερόντων και γνώσης και σας στέλνει καθημερινά μαθήματα στο email σας για να εξασκήσετε το μυαλό σας και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας. Μάλιστα σας ενημερώνει για την βελτίωσή σας σε κάθε ένα πεδίο ενδιαφέροντός σας στο τέλος του μήνα, ενώ υπάρχει δυνατότητα να συγκρίνει τις επιδόσεις σας με εκείνες των φίλων σας ως έξτρα κίνητρο.

Lynda.com

Ένα ακόμα website που σας δίνει την δυνατότητα να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας είναι και το Lynda.com, το οποίο προσφέρει αρχικά κάποια δωρεάν μαθήματα και πληρώνετε κάποια δίδακτρα (24,95 ευρώ) σε περίπτωση που θέλετε να εντρυφήσετε σε ένα πεδίο και να πιστοποιήσετε τη γνώση σας.

Κάντε τη ζωή σας πιο δημιουργική

Για τους πιο δημιουργικούς αναγνώστες που γοητεύονται από δραστηριότητες όπως η φωτογραφία, το βίντεο, η μουσική η ζωγραφική, η τέχνη και το design, ιδανικό αποδεικνύεται και το creativelive.com. Σε αυτό βρίσκει κανείς μερικά δωρεάν μαθήματα και πολλά άλλα επί πληρωμή, μικρή κατά βάση, που σχετίζονται με τα παραπάνω πεδία δραστηριοτήτων. Κατά διαστήματα μάλιστα κάποια μαθήματα προσφέρονται με έκπτωση 40% ή και παραπάνω.

Μάθε παιδί μου κώδικα

Για όσους ενδιαφέρονται να μπουν στον μαγικό κόσμο της κατασκευής ιστοσελίδων, οι επιλογές είναι πολλές. Εκτός από το γνωστό Codeacademy, με το οποίο μαθαίνει κανείς κώδικα διαδραστικά και δωρεάν, υπάρχουν και τα παρακάτω: το Stuk.io, το Udacity , από το οποίο λαμβάνετε πιστοποίηση αναγνωρισμένη από τους ηγέτες της εν λόγω βιομηχανίας, το Platzi  που περιλαμβάνει live streaming μαθήματα σε design, marketing και κώδικα, το Learnable,  πάλι για την ανάπτυξη ιστοσελίδων, καθώς και το Code School , το Thinkful  και το Code.org.

Ξένες γλώσσες

Ιδανικό για την εκμάθηση ξένων γλωσσών αποδεικνύεται και τo Duolingo, το οποίο υποστηρίζει και Ελληνικά. Σε αυτό επιλέγει κανείς τον χρόνο που μπορεί να αφιερώνει καθημερινά για την εκπαίδευσή του (από 5, 10, 15,ή και 20 λεπτά την ημέρα), ενώ υπάρχει και τεστ κατάταξης σε συγκεκριμένο επίπεδο, σε περίπτωση που δεν είστε αρχάριος και θέλετε απλά να ενισχύσετε τη γνώση σας. Μπορείτε, αν το ορίσετε, να λαμβάνετε καθημερινές ειδοποιήσεις για να μην ξεχνάτε τον στόχο σας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το memrise, το οποίο σας βοηθά με κάρτες και άλλα έξυπνα τρικ στην εκμάθηση του λεξιλογίου μιας ξένης γλώσσας. Μειονέκτημά του, για την περίπτωση της χώρας μας, το ότι δεν υποστηρίζει Ελληνικά.

Οδηγίες για τα πάντα

Οδηγοί ή αλλιώς εγχειρίδια σωστής λειτουργίας περιλαμβάνει, σχεδόν για τα πάντα, και το squareknot.com. Από το πώς να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια έως το πώς να παρασκευάσετε το αγαπημένο σας λικέρ. Μπαίνετε στην πλατφόρμα και ψάχνετε για το κατάλληλο εγχειρίδιο οδηγιών. Επιπλέον, αν γνωρίζετε εσείς κάτι, μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας οδηγό και να μοιραστείτε τη γνώση σας με τα άλλα μέλη της κοινότητας.

Αναπτύξτε ένα χόμπι

Θέλατε να μάθετε σκάκι ή κιθάρα και δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία; Ανάμεσα στα δωρεάν μαθήματα εκμάθησης φυσικά περιλαμβάνονται και τα χόμπι. Μπαίνοντας στο chessacademy, το μόνο που χρειάζεται είναι να διευκρινίσετε αν είστε καινούργιος στο άθλημα ή αν γνωρίζετε πώς να κουνάτε τα πιόνια στο ασπρόμαυρο ταμπλό. Αμέσως μετά ξεκινά η εκπαίδευση – εκμάθηση μέσω βίντεο. Στην περίπτωση της κιθάρας, η Premium εκμάθηση είναι δωρεάν, αφού κάνει κανείς εγγραφή με το email του ή τον λογαριασμό του στο Facebook.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…