Ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας 2015

Συντάκτης: Αναστασία Καρούτη, Εκπαιδευτικός, μεταφράστρια

Ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας 2015Εάν πάντοτε θέλατε να επενδύσετε στις καινοτόμες ιδέες που έχετε στο μυαλό σας και να πραγματοποιήσετε έτσι τα όνειρά σας, τότε θα πρέπει να συγκεντρωθείτε καλά, να καταγράψετε ξεκάθαρα την ιδέα και τους στόχους σας, να απεικονίσετε στο μυαλό σας πώς θα στήσετε την επιχείρησή σας και ποια θέλετε να είναι η εξέλιξή της και μέχρι τις 23 Μαρτίου να δηλώσετε συμμετοχή στη αντίστοιχη ιστοσελίδα του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, ώστε να λάβετε την αναγκαία υποστήριξη και χρηματοδότηση και να επιτύχετε τους στόχους σας!

Τι είναι το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας;

Το Βραβείο θεσμοθετήθηκε το 2012 και βραβεύει κάθε χρόνο από μία έως πέντε επιχειρήσεις των οποίων η κύρια ιδέα ενισχύει την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Η έναρξη της πρωτοβουλίας αυτής είχε ως αφετηρία το γεγονός ότι η καινοτομία, οι σύγχρονες και αξιόλογες ιδέες πρέπει να αποτελούν μοχλό της ανάπτυξης είτε ζούμε σε μια οικονομικά ευνοϊκή, είτε σε μια δύσκολη περίοδο. Στόχος είναι να κινητοποιηθούν οι νέοι επιχειρηματίες που αναζητούν οικονομική στήριξη, αλλά και καθοδήγηση στην προσπάθειά τους, ενώ υποστηρίζονται αντίστοιχα και οι έμπειροι επιχειρηματίες που θέλουν να δοκιμαστούν σε κάτι νέο.

Τί αναζητά η πρωτοβουλία;

Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, το Βραβείο αναζητά υγιείς επιχειρηματικές ιδέες που προέρχονται είτε από φυσικά πρόσωπα ή από εταιρείες, έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, επιδεικνύουν καινοτομία και βιωσιμότητα, αλλά και χρηματοοικονομική σύνεση και, τέλος, αποσκοπούν και στη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Τί προσφέρει το Βραβείο και ποιον αφορά;

Το Βραβείο παρέχει χρηματοδότηση έως και €1.000.000, χρηματοδότηση μέσω απλών διαδικασιών χωρίς τόκους, χρεώσεις και πολυπλοκότητα, εξειδικευμένους μέντορες αλλά και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης, όπως νομικά, λογιστικά, marketing, HR κλπ. Ο εξειδικευμένος μέντορας και η υποστήριξη παρέχονται από τον Όμιλο Libra Group και τους υποστηρικτές του Βραβείου.

Ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας 2015Αφορά ένα μεγάλο φάσμα ενδιαφερομένων, από απλούς ιδιώτες που επιθυμούν να εφαρμόσουν τις ιδέες τους, μέχρι έμπειρους επιχειρηματίες που ήδη διαθέτουν μια επιχείρηση αλλά θέλουν είτε να αλλάξουν τη φιλοσοφία της, ή να δοκιμάσουν κάτι νέο. Η μόνη προϋπόθεση είναι, μιας και το Βραβείο στοχεύει στην ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας, ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, τα έσοδα και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν να έχουν βάση στην Ελλάδα.

Πώς μπορώ να κάνω την αίτησή μου;

Εάν όλα τα παραπάνω σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον, μπορείτε να υποβάλλετε την αίτησή σας μέχρι τις 23 Μαρτίου, ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του Βραβείου: www.hellenicaward.com. Θα χρειαστεί να εγγραφείτε, ενώ έπειτα μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα της αίτησής σας όσες φορές θέλετε, ώστε να την επεξεργαστείτε.

Φέτος, η λίστα των φιναλίστ θα ανακοινωθεί στις αρχές Μαΐου, μέσω της ιστοσελίδας του βραβείου, ενώ η ανακοίνωση των νικητών (μία έως πέντε νικήτριες αιτήσεις) θα γίνει στο τέλος Μαΐου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες για του όρους συμμετοχής, τους κανόνες, τους υποστηρικτές του Βραβείου μπορείτε να βρείτε εδώ: www.hellenicaward.com

Ενώ στις παρακάτω ιστοσελίδες μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις νέες επιχειρήσεις (start-ups) στην Ελλάδα, όπως και δράσεις, ιστορίες επιτυχίας και πολλά άλλα:

www.startupgreece.gov.gr

www.innovathens.gr/innovathens

Συντάκτης: Αναστασία Καρούτη, Εκπαιδευτικός, μεταφράστρια

Influence:

Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μετάφραση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών…