Ελληνικές διακρίσεις στα Gourmand World Cookbook Awards 2014

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Τα Gourmand World Cookbook Awards αποτελούν τα «Όσκαρ» της μαγειρικής και δημιουργήθηκαν από τον Edouard Cointreau. Σε αυτά λοιπόν έχουμε δύο διακρίσεις ελληνικών βιβλίων. Ο λόγος γίνεται για το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα με τίτλο «Αυτή είναι η κουζίνα μου. Συνταγές για μια ζωή», αλλά και το βιβλίο της Ελένης Ψυχούλη με τίτλο «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού».

Ο Βαγγέλης Δρίσκας έλαβε το βραβείο Καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best TV- Europe CookBook», ενώ η Ελένη Ψυχούλη, το βραβείο του Καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best Culinary Travel Book».

Η τελετή απονομής των βραβείων θα λάβει χώρα στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια της Πρώτης Έκθεσης Βιβλίου Μαγειρικής από τις 19 μέχρι και τις 21 Μαΐου 2014, με τους δύο έλληνες νικητές να διαγωνίζονται με τους νικητές υπόλοιπων χωρών για τα βραβεία Best TV- World CookBook και Best Culinary Travel Book in the World.

Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού

Ελληνικές διακρίσεις στα Gourmand World Cookbook Awards 2014Εκδόσεις: Πατάκη

Της Ελένης Ψυχούλη

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Οι μέρες του καλοκαιριού σε ένα μικρό χωριό του Πηλίου, πλάι στη θάλασσα. Η δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη φωτογραφίζεται, μαγειρεύει και διηγείται τις διακοπές στο πατρογονικό εξοχικό, χωρίς μακιγιάζ και χωρίς στάιλινγκ. Ένα οδοιπορικό στα μποστάνια, στα παλιά κουζινάκια, στα τραπεζώματα και τις συνταγές, στις βόλτες στο βουνό και τη θάλασσα που γεμίζουν την κατσαρόλα με τις παραμελημένες νοστιμιές της άγριας φύσης. Όλη η ζωή της λιτότητας και της απλής ευτυχίας, που αποτυπώνει το χρώμα και το φως του ελληνικού Αύγουστου, όπως το είδε ο φακός του Μάκου και όπως το σχεδίασε ο Αλέξανδρος Ψυχούλης, σε ένα βιβλίο-ιστορία μιας παρέας, που διαβάζεται σαν άλμπουμ διακοπών και τρώγεται σαν ένα ταψί γεμιστά, με ντομάτες κομμένες κατευθείαν από το μποστάνι.

Αυτή είναι η κουζίνα μου

Ελληνικές διακρίσεις στα Gourmand World Cookbook Awards 2014Εκδόσεις Πατάκη

Του Βαγγέλη Δρίσκα

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Όταν μαγειρεύω, συµµετέχουν και οι πέντε αισθήσεις µου, και κάθε αίσθηση είναι µία πρόκληση για να σκεφτώ, να ερευνήσω, να µελετήσω, να πειραµατιστώ, να δηµιουργήσω. Έτσι, από πολύ νωρίς η γνώση και η έρευνα έγιναν έννοιες απόλυτα συνυφασµένες µε τη µαγειρική µου.

Στο νέο µου βιβλίο, µοιράζοµαι µαζί σας συνταγές δοκιµασµένες, που µαγείρεψα αρκετές φορές για να είµαι σίγουρος για το αποτέλεσµά τους, πιάτα που έχω παρουσιάσει στην τηλεοπτική εκποµπή µου «Γεύσεις στη φύση», τεχνικές και µυστικά που έχω µοιραστεί µε τους µαθητές µου στα σεµινάρια µαγειρικής µου στο Driskas Τest Kitchen, γεύσεις και υλικά που δοκίµασα στα ταξίδια µου και που είµαι σίγουρος πως θα λατρέψετε κι εσείς.

Σ’ αυτό το βιβλίο, µοιράζοµαι µαζί σας το πάθος µου για τη µαγειρική µέσα από 380 συνταγές που θα σας συντροφεύουν για µια ζωή. Που αξίζει να τις γνωρίζουµε όλοι µας, για να µαγειρεύουµε δηµιουργικά, πρωτότυπα, µε πολύ άρωµα και γεύση. Οργανωµένες έξυπνα σε βασικές κατηγορίες: Τυριά, Σαλάτες, Ορεκτικά, Λαχανικά, Ψάρια και Θαλασσινά, Ζύµες, Ζυµαρικά, Ρύζι και Όσπρια, Κρέας, Γλυκά και µε πολλές προτάσεις µενού για κάθε περίσταση.

Με τα αγαπηµένα µου φρέσκα µυρωδικά, µε αρώµατα Μεσογείου, µε πολλές αναφορές σε κλασικές τοπικές συνταγές από την ελληνική κουζίνα, µε γεύσεις Ασίας αλλά και µε πικάντικες νότες Ανατολής, κάθε συνταγή αποκαλύπτει µία µικρή ιστορία, µία συµβουλή και πολλή γνώση.

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…