Ελληνικά podcasts που πρέπει να ακούσεις

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Τα podcasts έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας πλέον. Μας συντροφεύουν στο σπίτι, στον δρόμο για τη δουλειά ή στο γυμναστήριο. Τα ελληνικά podcasts δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ξένα και θα το δείτε ακριβώς από κάτω!

Όσα ξέρει η Μαρία με τη Μαρία Σολωμού 

Η αγαπημένη μας Ράνια από τους Singles ή αλλιώς Μαρία Σολωμού μας δίνει συμβουλές στα ερωτικά και μη προβλήματά μας. Αμέτρητες ιστορίες για να ταυτιστείς, να γελάσεις και να απηυδήσεις! Όλα μέσα από τον μοναδικό σχολιασμό της Μαρίας, που θα κουραστείς (με την καλή έννοια) να την ακούς να μοιράζεται συμβουλές με βάση όσα έχει πάθει και αυτή.  Guest star σε πολλά επεισόδια η μικρή της Μαύρα, το τρυφερό σκυλάκι της, που αν παρακολουθήσεις το podcast στο YouTube σίγουρα θα τη δεις. 

Μία ευχάριστη εκπομπή, με πολύ χιούμορ αλλά και σοβαρές συμβουλές σε ευαίσθητα θέματα, που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις, να σκεφτείς και να περάσεις πολύ δημιουργικά τον χρόνο σου.

Something Wicked 

Η γλυκιά μας YouTuber Μαρία Βασιλικού έχει το δικό της podcast και δεν θα μπορούσε να είναι πιο μοναδικό και spooky! Με καταγωγή από τη Ρωσία, μοιράζεται μαζί μας μύθους και παραμύθια από εκεί που της έλεγε η γιαγιά της. Θρύλοι και μύθοι με σκοτεινή πλευρά, είναι ιδανικά για όλες τις ώρες αλλά μας θυμίζουν πολύ και bed- time stories για τους φανατικούς. 

Η ήρεμη φωνή της, τα καυστικά μερικές φορές σχόλιά της είναι ο καλύτερος συνδυασμός για όσους αγαπούν τις τρομακτικές ιστορίες και τους μύθους.

Μαρμελάδα Φράουλα 

Δύο κωμικοί, ο Χάρης Νταρζάνος και ο Στέλιος Ανατολίτης μαζί με το podcast τους ήρθαν για να δώσουν μία ακόμη έννοια στην Μαρμελάδα Φράουλα. Μέσα από τα επεισόδια θα γνωρίσεις τους δύο κωμικούς, θα ακούσεις τα προβλήματα τους με μία χιουμοριστική οπτική και θα σχολιάσουν τα κρυφά διαμαντάκια στο Netflix και όχι μόνο. 

Archaeostoryteller, με τον Θόδωρο Παπακώστα 

Σ’ αυτό το podcast, ο Θόδωρος Παπακώστας θα σου εξηγήσει γιατί η αρχαιολογία είναι η πιο απολαυστική επιστήμη. Η αρχαιότητα είναι κάθε άλλο παρά βαρετή. Μπορεί να σε συγκινήσει, να σε τρομάξει, να σε διασκεδάσει και να σε κάνει περήφανο. Άκουσε το podcast του Θοδωρή Παπακώστα, τις πιο χιουμοριστικές και εκπαιδευτικές αρχαιοϊστορίες και θα καταλάβεις. Σε λιγότερο από 15 λεπτά μαθαίνετε ύλη αρχαιολογίας ενός τριμήνου. Κι όπως λέει ο ίδιος ο Archaeostoryteller θα μάθετε γιατί η αρχαιότητα δεν είναι ανιαρή, γιατί είναι χρήσιμη και γιατί μπορεί να την απολαύσει ο οποιοσδήποτε.

Believe in You podcasts για Αυτοβελτίωση, Εργασία, Επικοινωνία

Τέλος κλείνουμε με την κατηγορία της αυτοβελτίωσης. Για όσους είναι ακουστικοί τύποι, αλλά και για όσους έχουν πίεση χρόνου τα podcasts είναι μία ιδανική λύση. Γι’ αυτό το σκοπό η Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, έφτιαξε 90 εκπομπές για κάθε δεξιότητα επαγγελματική ή προσωπική που μπορείτε να χρειαστείτε στη ζωή σας. Είναι χωρισμένα σε 3 ενότητες με βάση τη θεματική τους και καθεμία περιλαμβάνει 30 εκπομπές. Οι ενότητες είναι Αυτογνωσία -Αυτοβελτίωση, Εργασία-Καριέρα, Επικοινωνία-Διαπροσωπικές σχέσεις. Μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά εδώ

https://www.believeinyou.gr/podcasts

Κάντε τα podcast τη συνήθεια της ημέρας σας και δείτε πόσο θα ομορφύνει η ζωή σας.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.