Ελληνικά νησιά για ρομαντικές αποδράσεις

Συντάκτης: Νίκη Σταματοπούλου

Ρομαντικά νησιά για διακοπές στην Ελλάδα. Νησιά που αναμφίβολα αποτελούν πόλο έλξης για τους απανταχού ερωτευμένους. Για όσους θέλουν να ζήσουν τον ερωτά τους ή να ξαναερωτευτούν. Ρομαντικοί προορισμοί που προσφέρουν χαλάρωση και  μαγεύουν με το τοπίο τους. Ποια είναι τα πιο ρομαντικά νησιά για ζευγάρια; Η επιλογή δύσκολη μια και το καθένα είναι μοναδικό. Υπάρχουν όμως κάποια που έχουν ταυτιστεί με ρομαντικές διακοπές και περιπάτους. 

Ελληνικά νησιά για ρομαντικές αποδράσεις

Μήλος 

Ένα από τα πιο ρομαντικά νησιά των Κυκλάδων. Πανέμορφες παραλίες, δυνατότητες για ρομαντικές εξερευνήσεις. Κολπίσκοι που σε καλούν να κολυμπήσεις με το ταίρι σου. Ένας γύρος τους νησιού με σκάφος για να θαυμάσεις το Κλέφτικο και να δροσιστείτε στα νερά του. Ένας περίπατος χέρι-χέρι στο ηλιοβασίλεμα στα σοκάκια της Πλάκας. Σίγουρα η Μήλος αποτελούσε και θα αποτελεί κορυφαία επιλογή για τα ερωτευμένα ζευγάρια.  

Ελληνικά νησιά για ρομαντικές αποδράσεις

Κίμωλος 

Μικρή η Κίμωλος δίπλα στη Μήλο, ωστόσο αποτελεί μια μικρογραφία των Κυκλάδων. Μαγεύει με τις  απίστευτες κρυστάλλινες παραλίες της και καλεί κάθε ζευγάρι κοντά της. Τι πιο ρομαντικό από έναν παραδοσιακό καφέ και μια βόλτα στα πετρόχτιστα σοκάκια της Χώρας της που μοιάζει να είναι βγαλμένη από παραμύθι.


Διαβάστε Επίσης: Τα πιο ρομαντικά νησιά


Ελληνικά νησιά για ρομαντικές αποδράσεις

Σαντορίνη 

Το ταξίδι για τα ερωτευμένα ζευγάρια  στο Αιγαίο συνεχίζεται με μια στάση στη Σαντορίνη. Η Σαντορίνη πέρα από κοσμοπολίτικη είναι και θα είναι ο πιο δημοφιλής ρομαντικός προορισμός. Ρομαντικά δείπνα υπό το φώς των κεριών με θέα την Καλντέρα, ή το ηλιοβασίλεμα της Οίας. Αναμνηστικές φωτογραφίες  για να στολίσουν κάποιο τοίχο. Όρκοι ως επισφράγισμα μιας αγάπης σύντομης ή αιώνιας. Ιδανική επιλογή για ζευγάρια που ονειρεύονται μια ρομαντική γαμήλια τελετή με θέα το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. 

Ελληνικά νησιά για ρομαντικές αποδράσεις

Πάρος 

Κλείνοντας το ταξίδι μας στα ρομαντικά Κυκλαδονήσια μια στάση στην Πάρο. Δεν υπάρχει ζευγάρι που να μην έχει κάνει διακοπές σε τούτο το νησί. Οι επιλογές άπειρες και οι ομορφιές του νησιού πολλές. Το πιο όμορφο όμως και το πιο ρομαντικό είναι η ανατολή. Εκείνος ο ήλιος που ανατέλλει και χρωματίζει τα νερά με κόκκινο και πορτοκαλί. Μια ανατολή που χαράζεται στην ψυχή ειδικά των ερωτευμένων. “Γιατί όταν χαράζει στο Αιγαίο είναι όμορφα σου λέω”… 

Ελληνικά νησιά για ρομαντικές αποδράσεις

Ύδρα 

Θα ήταν παράλειψη όμως να μην γίνει αναφορά σε ένα μικρό στολίδι του Αργοσαρωνικού, ιδανικό για ζευγάρια. Η πανέμορφη Ύδρα καλεί κάθε ζευγάρι να την επισκεφτεί. Αποτελεί κοντινό προορισμό όχι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά για όλη την περίοδο του χρόνου.  Η Ύδρα από μόνη της ρομαντική δίνει την αίσθηση ότι βγήκε από μια άλλη εποχή με τα αρχοντικά της και την αρχιτεκτονική της. Και τι πιο ρομαντικό από ένα δείπνο εκεί στο γωνιακό τραπεζάκι του Ναυτικού ομίλου της πρώην  “Λαγουδέρας”  ατενίζοντας τη θάλασσα. 


Διαβάστε Επίσης:Ελληνικά Νησιά με γραφικές χώρες


Πολλοί οι ρομαντικοί προορισμοί και πολλές οι επιλογές στα Ελληνικά νησιά.  Και οι παραπάνω προορισμοί είναι απλά ενδεικτικοί. Όλα τα νησιά αποπνέουν άλλωστε ρομαντισμό. Νησιά που στέκουν αγέρωχα και απ’ όπου πέρασαν γενιές και γενιές. Νησιά που βιώνουν καρδιοχτύπια,  κεραυνοβόλους έρωτες, αγάπες αλλά και χωρισμούς. Πάντα όμως είναι εκεί για να υποδεχτούν τον επισκέπτη και να του χαρίσουν όμορφες στιγμές. Και ειδικά ιδιαίτερες στιγμές στα ζευγάρια. 

Στιγμές γεμάτες ηλιοβασιλέματα και ανατολές… Στιγμές όπου αγκαλιά.

Συντάκτης: Νίκη Σταματοπούλου,

Influence:

Είμαι Φιλόλογος – απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας στο ΕΚΠΑ. Το 2013 απέκτησα την εξειδίκευση της Ειδικής Παιδαγωγού…