Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2012

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2012Οι ευαισθησίες για το περιβάλλον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης επιχειρηματικότητας και αποτελούν σημείο διάκρισης για τις εταιρείες. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) απένειμε χτες (3 Δεκεμβρίου), τα βραβεία για τις περιβαλλοντικές δράσεις επιχειρήσεων την περίοδο 2011-2012. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου και κατά τη διάρκειά της διακρίθηκαν δώδεκα επιχειρήσεις για την φιλοπεριβαλλοντική τους δράση.

Τα βραβεία αυτά είναι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που βραβεύτηκαν θα μπορέσουν να εκπροσωπήσουν αυτόματα την Ελλάδα στον αντίστοιχο θεσμό των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον». Με τη συμμετοχή τους αυτή θα μπουν στη διαδικασία διεκδίκησης για μια διάκριση ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης.

Οι επιχειρήσεις που ξεχώρισαν προέρχονται από διαφορετικούς μεταξύ τους κλάδους. Αναλυτικά, στην κατηγορία «Οργάνωση και Διοίκηση» το πρώτο βραβείο κέρδισε η ΔΕΗ ΑΕ, το δεύτερο η ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ, το τρίτο η εταιρεία χρωμάτων Vitex και το τέταρτο η B/S/H Οικιακές Συσκευές ΑΒΕ.

Το πρώτο βραβείο «Προϊόντος» απονεμήθηκηε στην εταιρεία Vitex, το δεύτερο στην εταιρεία επαγγελματικών ψυγείων Frigoglass, το τρίτο στη βιομηχανία απορρυπαντικών και καθαριστικών Rolco και το τέταρτο στην εταιρεία δομικών υλικών Nanophos. Από την πλευρά τους, τα Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ πρώτευσαν στο βραβείο «Διεργασίας», ενώ το δεύτερο και τρίτο κατέκτησαν ο Ξενοδοχειακός Όμιλος Αμαλία και η εταιρεία ΑΡΓΩ αντίστοιχα. Τέλος, η κατασκευαστική J&P Αβαξ παρέλαβε το βραβείο «Διεθνούς Επιχειρηματικής Συνεργασίας».

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΠΠΕ, Χρήστος Δρακόπουλος, στα πλαίσια της εκδήλωσης, ανέφερε πως από την επόμενη χρονιά θα προστεθεί νέα κατηγορία για την «Προστασία της Βιοποικιλότητας». Η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου από την πλευρά της, ενημέρωσε για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα επιχειρήσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr