Ελαφρόπετρα: Μία τεχνική αποτρίχωσης από το παρελθόν

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Ελαφρόπετρα: Μία τεχνική αποτρίχωσης από το παρελθόνΜία παλαιά μέθοδος αποτρίχωσης, κληρονομιά από τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Ασίας, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, έρχεται να αντικαταστήσει το κερί και το ξυράφι. Εκατοντάδες χρόνια πριν, η γυναίκα ανησυχούσε για την εμφάνισή της και την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, όπως και η σύγχρονη γυναίκα. Και γι’ αυτό δοκίμασε, ανάμεσα σε άλλες, την τεχνική της ελαφρόπετρας. Σήμερα, δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε και εσείς.

Η ελαφρόπετρα όχι μόνο απομακρύνει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αλλά και τα νεκρά κύτταρα αφήνοντας μια μαλακή και λεία επιφάνεια. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να εκτελέσουν τη μέθοδο, αλλά πρέπει να γίνει σωστά ώστε να αποφευχθεί ο ερεθισμός. Σε γενικές γραμμές, η περιοχή θα πρέπει να πλυθεί με απαλό σαπούνι, να τριφτεί με την ελαφρόπετρα ενώ είναι υγρή και να ενυδατωθεί προσεκτικά μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Πολλοί άνθρωποι εκτελούν την αποτρίχωση στο ντους, επειδή είναι ένα εύκολο μέρος για να υγρανθεί το δέρμα. Το υγρό δέρμα είναι πιο μαλακό από το ξηρό δέρμα, καθιστώντας τη δράση της ελαφρόπετρας λιγότερο ενοχλητική. Παράλληλα, το μαλακό, υγρό δέρμα είναι λιγότερο πιθανό να βγάλει εξανθήματα ή να κοπεί. Ένα απαλό αφρόλουτρο απομακρύνει τη βρωμιά και το λάδι που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ελαφρόπετρα από το μπλοκάρισμα της τρίχας κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Επιπλέον, αφήνοντας για το τέλος του ντουζ την αποτρίχωση συνήθως εξασφαλίζει ότι οι θύλακες των τριχών είναι ανοικτοί από τη θερμότητα του νερού. Οι ανοιχτοί πόροι του θύλακα συχνά κάνουν την τεχνική λιγότερο επώδυνη και οι τρίχες απομακρύνονται πιο εύκολα. Μία γυναίκα πρέπει να ξεκινήσει από τους αστραγάλους και προς τα πάνω, ενώ ένας άνδρας για τη γενειάδα θα πρέπει να ξεκινήσει από τον λαιμό και προς τα πάνω.

Ελαφρόπετρα: Μία τεχνική αποτρίχωσης από το παρελθόνΌσον αφορά την τεχνική θα πρέπει να πραγματοποιηθεί απαλά αλλά σταθερά πάνω στο δέρμα και να γίνεται με κυκλικές κινήσεις. Ο χρόνος αφαίρεσης της τρίχας είναι περίπου 30 δευτερόλεπτα από μία περιοχή. Μετά προχωράμε στο επόμενο τμήμα. Η αποτρίχωση δεν πρέπει να βλάψει το δέρμα, οπότε αν μια περιοχή αρχίζει να ερεθίζεται μετακινηθείτε σε άλλη αμέσως. Το δέρμα συνήθως σκληραίνει με την πάροδο του χρόνου, ενώ οι πρώτες θεραπείες με ελαφρόπετρα μπορεί να προκαλέσουν μικρό ερεθισμό, πράγμα φυσιολογικό.

Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε το δέρμα πολύ απαλά. Εφαρμόστε τζελ αλόης, βιταμίνη Ε ή άλλη απαλή ενυδατική κρέμα για το δέρμα με σκοπό την πρόληψη του ερεθισμού και την ενυδάτωση του δέρματος.

Ένα σοβαρό εξάνθημα ή ένας σοβαρός ερεθισμός μετά την αποτρίχωση υποδηλώνει τη διακοπή των θεραπειών. Οι περιοχές του σώματος που είναι πιο επιρρεπείς σε ερεθισμούς είναι το πρόσωπο, οι μασχάλες και η ηβική περιοχή.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…