Έκθεση: Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση μπορούν να δουν οι λάτρεις της μόδας στον εκθεσιακό χώρο του «Ελληνικού Κόσμου». Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» διοργάνωσαν τη συγκεκριμένη έκθεση που είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά εκτός Δευτέρας. Έως τέλος Ιανουαρίου 2020

Στην έκθεση παρουσιάζονται 140 μοναδικές δημιουργίες της ελληνικής μόδας που είναι εμπνευσμένες από την ιστορία του ελληνικού λαϊκού και αστικού πολιτισμού. Τα εκθέματα είναι επιλεγμένα από όλες τις περιόδους και τις δεκαετίες.

Την επιμέλεια της έκθεσης και τα κείμενα έχει κάνει ο ενδυματολόγος-σκηνογράφος Νίκος Σαριδάκης και το σχεδιασμό της ο συνεργάτης του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, Σταμάτης Ζάννος.

Έκθεση: Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Άλλο ένα ενδιαφέρον κομμάτι για όσους εμπλέκονται και ασχολούνται με τη μόδα είναι η παρουσία επιλεγμένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Το χαρακτηριστικό τους είναι οι σύγχρονες δημιουργίες υψηλής αισθητικής και η έμπνευσή τους από τον ελληνικό πολιτισμό.

Τιμή εισόδου: 5 ευρώ

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 9.00-13.30.

Τα Σάββατα είναι ανοιχτή από τις 11 έως τις 16.00 και τις Κυριακές από τις 10.00 έως τις 18.00.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, 177 78, Ταύρος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212 254 0000

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Influence:

Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος Executive Diploma in Marketing Management…