Έκθεση παιδικής τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά

Συντάκτης: Flowmagazine

Έκθεση παιδικής τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικάΜια έκθεση με έργα από ανακυκλώσιμα υλικά των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απ’ όλη την Ελλάδα άνοιξε της πόρτες της την Παρασκευή 24 Μαϊου και περιμένει το κοινό ως 7 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας του Δήμου Αθηναίων. Οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να θαυμάσουν τη δημιουργικότητα των παιδιών, αλλά και την ευρηματική προσπάθεια για χρήση υλικών που οδηγούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση διακρίθηκαν στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Τέχνης με θέμα «Δημιουργώ εκ του μηδενός» για τους μαθητές των Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και στους μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων. Οι μαθητές σε ομάδες δημιούργησαν τρισδιάστατα έργα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ανακυκλώσιμα υλικά.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να ευαισθητοποιήσει μέσω της τέχνης τους μαθητές στο πως μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στη μείωση των απορριμμάτων και συγκεκριμένα στην συνειδητοποίηση της αξίας της ανακύκλωσης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα ακολουθήσει τελετή βράβευσης των 10 καλύτερων έργων (5 από Α/μια και 5 από Β/μια εκπαίδευση).

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είναι οι φορείς που συνεργάστηκαν για την παρουσίαση αυτής της έκθεσης.

Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας Δήμου Αθηναίων:

Ταϋγέτου 60, 210 2011151

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 14.00

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…