Έξυπνες λύσεις για το φωτισμό του μπάνιου σας

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Δώστε μεγάλη προσοχή στο φωτισμό του μπάνιου, καθώς έχει αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο το χρησιμοποιείτε. Η πιο πιθανή λύση των περισσοτέρων είναι η τοποθέτηση φώτων στην οροφή πάνω από τον καθρέφτη. Αυτή όμως είναι μια λάθος επιλογή, επειδή αυτός ο φωτισμός προσδίδει αιχμηρές σκιές στο πρόσωπο. Για τον λόγο αυτό αξιοποιήστε στο έπακρο το μπάνιο σας δίνοντάς του τον κατάλληλο φωτισμό.

Τύποι φωτός που απαιτούνται για την καλύτερη ατμόσφαιρα στο μπάνιο είναι:

Φωτισμός εργασίας

Αυτό είναι το φως με το οποίο μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας καλύτερα. Χρησιμοποιήσετε ένα ζευγάρι απλίκες τοποθετημένες στο ύψος των ματιών σε κάθε πλευρά του καθρέφτη για να παρέχουν σκιά χωρίς φωτισμό. Αυτό δημιουργεί το καλύτερο σενάριο για την εφαρμογή μακιγιάζ, ξυρίσματος, φροντίδας δοντιών κ.α.
Συμβουλή: Αποφύγετε να προσθέσετε φως πάνω από τον καθρέφτη. Αυτό περιλαμβάνει φωτισμό στο χώρο της οροφής.
Η χαμηλότερη ισχύς προσφέρει μια πιο ήπια, χαλαρωτική ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες.
Βρείτε μια θερμοκρασία χρώματος που κάνει το δωμάτιο να δείχνει φιλόξενο και να φωτίζει τους επισκέπτες με τον πιο ελκυστικό τρόπο.

Φωτισμός με έμφαση

Αν σας αρέσει η τέχνη στο μπάνιο σας, ο φωτισμός έμφασης θα το δείξει καλύτερα. Τα κατευθυντικά φώτα παρέχουν εστιασμένο φωτισμό για κάθε κομμάτι της τέχνης.

Φωτισμός περιβάλλοντος

Αυτό λειτουργεί ως φως πλήρωσης σε μπάνια με ψηλότερες οροφές ή κονσόλες. Μπορούν να εγκατασταθούν φωτιστικά περιβάλλοντος κατά μήκος της περιμέτρου του χώρου.

Φωτισμός LED

Μια έξυπνη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε φώτα LED στις πλευρές ή γύρω από τον καθρέφτη. Στην πραγματικότητα οι παραλλαγές της χρήσης LED φωτισμού στο μπάνιο είναι σχεδόν ατελείωτες, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε λειτουργικό και οπτικά ελκυστικό σχεδιασμό.

Επιλέξτε φωτισμό μπάνιου όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό φως της ημέρας. Καθώς οι περισσότεροι περνούν την ημέρα τους σε δημόσιους χώρους, όταν τα πραγματικά χρώματα του μακιγιάζ, τα μαλλιά και το δέρμα εμφανίζονται στο φως της ημέρας. Επομένως, είναι καλύτερο να αναπαράγετε τα χρώματα ενός φωτός στο μπάνιο σας. Για αυτό, επιλέξτε τα φώτα με παγωμένες ή σαφείς λευκές αποχρώσεις.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr