“Έξυπνα” παπούτσια δείχνουν το δρόμο… μέσω Google Maps!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Μήπως έχετε χαθεί στα στενά μιας ξένης χώρας ή αναζητάτε έναν «οδηγό» GPS, καθώς τρέχετε στην πόλη; Τη λύση δίνουν τα έξυπνα παπούτσια Lechal που συνδέονται μέσω Bluetooth με το smartphone και το Google Maps, καθοδηγώντας το χρήστη μέσα από μικρές δονήσεις. Έτσι, μέσα από την πλοήγηση βοηθούν το χρήστη να βρει το δρόμο του σε μια άγνωστη περιοχή… χωρίς να χαθεί!

Πιο συγκεκριμένα, ο χρήστης δηλώνει τη διεύθυνση που επιθυμεί μέσα από φωνητική αναγνώριση και με τη βοήθεια του GPS στέλνεται η ιδανική διαδρομή στα παπούτσια. Όταν ο δρομέας βρεθεί σε μια διασταύρωση, δονείται το αριστερό ή δεξί παπούτσι, ενημερώνοντάς τον προς τα πού πρέπει να στρίψει. Την ίδια στιγμή, λόγω των αισθητήρων που διαθέτουν στο πίσω μέρος, καταγράφουν την απόσταση που διένυσε και τις θερμίδες που «έκαψε» κατά τη βόλτα.

«Τα παπούτσια αποτελούν τη φυσική προέκταση του ανθρώπινου σώματος. Δεν θεωρούνται ένα έξτρα αξεσουάρ, όπως ένα έξυπνο ρολόι ή ένα δαχτυλίδι που μπορείτε να ξεχάσετε στο σπίτι σας. Θα μπουν στην καθημερινή ζωή σας με έναν λεπτό και παρεμβατικό τρόπο», εξηγεί ο Krispian Lawrence, διευθύνων σύμβουλος της Ducere Technologies στη Wall Street Journal.

Πρόκειται για μια ιδέα της Ducere Technologies από την Ινδία που σκέφτηκε να σχεδιάσει μια wearable συσκευή για να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης. Αρχικός σκοπός τους ήταν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των τυφλών στην Ινδία – που παραδόξως διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό τυφλών παγκοσμίως- οι οποίοι προσπαθούν με τη βοήθεια καλαμιών να ανακαλύψουν τα εμπόδια των αγροτικών δρόμων. Ωστόσο, στη συνέχεια, η συσκευή τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας και έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των δρομέων, των ποδηλατών, των λάτρεων των gadgets και όσων πραγματικά δεν το «έχουν» με τις οδούς…

Τα Lechal είναι συμβατά με iPhones, Androids και Windows και θα είναι διαθέσιμα από Σεπτέμβρη σε κόκκινο ή μαύρο χρώμα. Βέβαια, πέρα από τα παπούτσια, ο καταναλωτής θα έχει την ευκαιρία να αγοράσει μόνο ηλεκτρονικούς πάτους που εφαρμόζουν σε κανονικά παπούτσια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα πωλούνται σε επιλεγμένα καταστήματα από $100 έως $150.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.