Έξι βήματα για να διασφαλίσετε αύξηση το 2019

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Μοιάζει σαν χθες που καταρτίζατε τη λίστα των αποφάσεων για το 2018, και να που απομένουν λίγες εβδομάδες έως το 2019. Ίσως λοιπόν να αμελήσατε κάποιους από τους στόχους σας για το 2018 σχετικά με τη γυμναστική και τη διατροφή, ίσως να κατορθώσατε άλλους. Οι σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την εργασία δεν επιδέχονται παράκαμψη, ωστόσο.

Εάν λοιπόν βρίσκεστε στο κρίσιμο αυτό σημείο της καριέρας σας, τώρα είναι μία καλή στιγμή για να δρομολογήσετε την αύξηση του μισθού σας για το νέο έτος. Σας υποσχόμαστε, δεν είναι τόσο τρομερό όσο ακούγεται.

Μπορείτε να διαβάσετε ορισμένες από τις καλύτερες συμβουλές που θα σάς οδηγήσουν στην πολυπόθητη αύξηση. Το πρωτότυπο άρθρο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα “Hello Giggles”. Για τις ανάγκες του συγκεκριμένου άρθρου έχουν ερωτηθεί κορυφαίοι σύμβουλοι του ευ ζην, καθώς και σύμβουλοι καριέρας, οι οποίοι προτείνουν εφικτές συμβουλές και βήματα που μπορείτε να πραγματοποιήσετε σήμερα έτσι ώστε το 2019 να σάς οδηγήσει στις απολαβές τις οποίες αξίζετε.

Επικρατεί αρκετή ρητορική σχετικά με τη διαπραγμάτευση και την αξίωση της αύξησης του μισθού.

Όμως είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τι να κάνετε προτού συζητήσετε με τον προϊστάμενο.

Ασφαλώς είστε δυναμικοί και διαθέτετε επικοινωνιακές δεξιότητες, όμως έχετε αποφασίσει πόσα περισσότερα χρήματα θα ζητήσετε;

  1. Παραμείνετε σε επικοινωνία με τον Προϊστάμενό σας

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που διεξήγαγε η πλατφόρμα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, Monday.com, περισσότεροι από τους μισούς εργαζομένους περνούν ολόκληρη την εβδομάδα χωρίς να έρθουν σε επαφή με τον προϊστάμενο.

Κάτι λοιπόν που μπορείτε να κάνετε σήμερα, άμεσα, είναι να ξεκινήσετε να επισκέπτεστε συχνά τη διεύθυνση προκειμένου να ενημερώνετε σχετικά με την εξέλιξη της εργασίας σας.

Έξι βήματα για να διασφαλίσετε αύξηση το 2019

Η Leah Walters, πρόεδρος επικοινωνίας της Monday. Com, υπογραμμίζει τη σημασία του να ξέρετε ποιος είναι ο προτιμώμενος τρόπος επικοινωνίας της διεύθυνσης. Αυτός μπορεί να είναι δια ζώσης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Slack.

«Ρωτώντας τον προϊστάμενό σας σχετικά με τον προτιμώμενο τρόπο για την ενημέρωσή του αυξάνονται οι πιθανότητες να παρακολουθεί τη συνεισφορά σας και να παρατηρεί την πρόοδό σας», αναφέρει συγκεκριμένα.

  1. Καταγράψτε τα κατορθώματά σας

Ενώ όλοι μπορεί να θεωρούν ότι αξίζουν αύξηση επειδή αυτό είναι το σωστό, η διεύθυνση αξιώνει να γνωρίζει τους ακριβείς λόγους που σάς κάνουν να θεωρείτε ότι αξίζετε αύξηση μισθού. Για το λόγο αυτό χρειάζεται να αναφέρετε συγκεκριμένα πράγματα, σύμφωνα με τη Lorena Garcia, διοικητικό στέλεχος marketing.

Δημιουργήστε λοιπόν έναν κατάλογο με όσα έχετε επιτύχει μέσα στον προηγούμενο χρόνο καθώς και τον αντίκτυπο των συγκεκριμένων επιτυχιών, είτε στο τμήμα στο οποίο εργάζεστε, είτε στην εταιρεία συνολικά.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να πείσετε τον εργοδότη να σας δώσει αύξηση!

______________________

Ο αντίκτυπος μπορεί ν’ αφορά τη διάσωση του προϋπολογισμού, τη διευκόλυνση της εργασίας για τη Διεύθυνση ή τη συμβολή σας στην αντιμετώπιση ενός σπουδαίου κωλύματος της εταιρείας.

Ο Marion E. Brooks, σύμβουλος και συγγραφέας, προσθέτει ότι είναι κρίσιμο ν’ αποδείξετε πόσα παραπάνω από τα προσδοκώμενα της αμοιβής και του τίτλου σας έχετε καταφέρει.

«Έχω εμπειρίες από ανθρώπους που μού ζητούσαν αύξηση επειδή έκαναν τη δουλειά για την οποία ήδη αμείβονταν», αναφέρει ο συγγραφέας του βιβλίου “What you Dont Know is Hurting You” (απόδοση: «Εκείνο που αγνοείς σε Βλάπτει»).

«Αν κρίνετε ότι έχετε επιφέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα, κατονομάστε τρία ή τέσσερα ακριβή παραδείγματα τα οποία θα μοιραστείτε με τη Διεύθυνση», αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.