Έξι θετικές ειδήσεις που “σημάδεψαν” την εβδομάδα!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Έξι θετικές ειδήσεις που Προληπτικές εξετάσεις για 7 θανατηφόρες ασθένειες, «προσφορές» επικοινωνίας στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς, δωρεάν app της Vodafone για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Αυτές είναι μερικές από τις θετικές ειδήσεις της προηγούμενης εβδομάδας που χάρισαν το χαμόγελο σε ανθρώπους με ανάγκες. Εθελοντές και εταιρείες «ένωσαν» τα χέρια για άλλη μια φορά, δίνοντας ίσες ευκαιρίες στους ανασφάλιστους, τους ανέργους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τις οικογένειες που μένουν σε σκηνές… μέσα από τις παρακάτω έξι ανθρωπιστικές δράσεις!

Παρατείνουν τις προσφορές «επικοινωνίας» στην Κεφαλονιά – Ιθάκη

Δίπλα στους κατοίκους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης βρίσκονται ακόμα οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών που παρατείνουν τα δωρεάν λεπτά ομιλίας, και όχι μόνο, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Η Cosmote, η Wind και η Vodafone προσφέρουν δωρεάν πάγιο, λεπτά ομιλίας και sms, ώστε να στηρίξουν τις αυξημένες ανάγκες των σεισμόπληκτων για επικοινωνία. Ειδικότερα, η Cosmote προσφέρει έως τις 28/2 δωρεάν κλήσεις ομιλίας σε κινητά και σταθερά, χαρίζοντας καθημερινά 1.500 λεπτά επιπλέον σε όλους τους συνδρομητές συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου, καρτοκινητής. Η Vodafone, με τη σειρά της προσφέρει 1500 λεπτά ομιλίας στους συνδρομητές συμβολαίου, 1.500 γραπτά μηνύματα προς όλα τα εθνικά δίκτυα και 1500 ΜΒ Μobile Ιnternet. Τέλος, η Wind πέρα από τα δωρεάν 1500 λεπτά ομιλίας στους κατόχους καρτοκινητής WIND F2G ή κάρτας Q, «μηδενίζει» το πάγιο του επόμενου μήνα για κάθε κάτοικο – πελάτη συμβολαίου.

ΚΕΠ Υγείας: Έλεγχος για 7 θανατηφόρες ασθένειες σε 14 δήμους

Μέσα σε δυο μήνες θα ανοίξουν τα νέα ΚΕΠ Υγείας που θα προσφέρουν ολοκληρωμένο προσυμπτωματικό έλεγχο σε 7 σοβαρές ασθένειες, αφήνοντας τους πολίτες να εξετάζονται πριν νοσήσουν. Οι δημότες 14 δήμων θα έχουν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα υγείας και πρόληψης και να ενημερωθούν από τα γνωστά και ως Κέντρα Πρόληψης Υγείας για ασθένειες, όπως είναι ο καρκίνος, οι καρδιολογικές παθήσεις, το μελάνωμα, το εγκεφαλικό κ.α. Βέβαια, όσοι βρεθούν στις ομάδες υψηλού κινδύνου μετά τις εξετάσεις… θα παραπέμπονται στους γιατρούς για περαιτέρω εξετάσεις! Οι ανασφάλιστοι θα εξετάζονται δωρεάν, ενώ οι εξετάσεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΠΥ θα καλύπτονται από το ασφαλιστικό ταμείο με παραπεμπτικό του προσωπικού γιατρού.

Τα ΚΕΠ Υγείας θα ξεκινήσουν στους δήμους: Αμαρουσίου, Αγ. Παρασκευής, Αγ. Αναργύρων- Καματερού, Αλίμου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Ηρακλείου, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μεταμόρφωσης, Π. Φαλήρου, Περιστερίου και Πυλαίας-Χορτιάτη.

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει 250 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η Αdidas δεν κλείνουν τα μάτια απέναντι στην ανεργία, προσφέροντας δωρεάν 250 εισιτήρια σε ανέργους φιλάθλους σε κάθε αγώνα της Λεωφόρου, είτε αυτό είναι Πρωτάθλημα και Κύπελλο, είτε Playoff. Εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών, το νέο πρόγραμμα “allinforleoforos” δίνει την ευκαιρία για ένα δωρεάν εισιτήριο που θα λαμβάνεται με την επίδειξη της Κάρτας Ανεργίας του ΟΑΕΔ από το εκδοτήριο της Θύρας 4. Αξίζει να αναφερθεί ότι την ημέρα του αγώνα η διάθεσή τους θα ολοκληρώνεται 3 ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης και μέχρι εξάντλησής τους.

«Έργο Αθήνα»: Ενισχύονται οι επιχειρήσεις της Αθήνας

Ο Δήμος Αθηναίων παίρνει τα ηνία της επιχειρηματικότητας στα χέρια του… μέσα από το «Έργο Αθηνά» που προσπαθεί να μετατρέψει την Αθήνα σε πόλο οικονομικής ανάπτυξης και στήριξης των επιχειρήσεων μέσα σε μια 10ετία. Πρόκειται για ένα σχέδιο της ΕΑΤΑ που περιλαμβάνει 72 έργα και διαθέτει ήδη χρηματοδότηση 120 εκατομμυρίων ευρώ από ΕΣΠΑ. Τα έργα θα στοχεύσουν στη μείωση της ανεργία στους νέους, αναζωογόνηση του αστικού ιστού και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Πέρα από τη δημιουργία startups νέων τεχνολογιών και έργων κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τα σχέδια λένε «ναι» και στις αναπλάσεις δημόσιων χώρων – πλατειών και στις υποδομές που υποστηρίζουν τις ευπαθείς ομάδες…

Οι δράσεις του «Έργου Αθηνά» (www.ergoathina.gr) θα παρουσιαστούν σε ειδική ημερίδα στις 12/2 στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Πλ. Κοτζιά) και θα υλοποιούνται, είτε από το Δήμο και τις υπηρεσίες του π.χ. ΕΑΤΑ, Τεχνόπολις, είτε από συνεργαζόμενους φορείς.

Vodafone Speaking app… για τα άτομα με προβλήματα όρασης!

Η πρώτη εφραμογή που μετατρέπει κείμενο σε ομιλία (text-to-speech) έρχεται από τη Vodafone για κάθε χρήστη συσκευής Android και tablet με σοβαρά προβλήματα όρασης. Το Vodafone Speaking App προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε όλους τους συνδορμητές μέσω του Google Play, προσφέροντας σωστή ανάγνωση των Ελληνικών στον κατάλογο επαφών, τα sms, τα emails και το ίντερνετ. Παράλληλα, είναι διαθέσιμη και για χρήσιμες εφαρμογές ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, πρόγνωσης καιρού κ.α. και είναι συμβατή με smartphones λειτουργικού 2.3 ή νεότερη. Όσον αφορά στους χρήστες άλλων δικτύων, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την εφαρμογή για ένα 24ωρο!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.