Έξι κρυφές παραλίες που περιμένουν να τις ανακαλύψετε

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Μέρη καλά κρυμμένα, παραλίες απομονωμένες και παρθένες μακριά από την πολυκοσμία και τις πολυτελείς τουριστικές εγκαταστάσεις που μπορεί να είναι δύσκολο να βρει κάνεις, αλλά σίγουρα αξίζει να προσπαθήσει.

Playa Del Amor, Mexico

Η κρυφή παραλία των νήσων Marieta αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό θαύμα. Τα νησιά, που δημιουργήθηκαν λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή, φιλοξενούν μία από τις πιο όμορφες και μυστικές παραλίες του κόσμου. Η Playa Del Amor είναι προσβάσιμη μόνο μέσω ενός τούνελ που τη συνδέει με τον Ειρηνικό ωκεανό. Για να την επισκεφτεί κανείς και να φτάσει σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο πρέπει να κολυμπήσει για λίγα μέτρα μέσα στο νερό, αφού δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος πρόσβασης.

Kauapea Beach, Hawaii

Γνωστή και ως Secret Beach, η μυστική παραλία της Χαβάης βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού Kauai και αποτελεί αγαπημένο προορισμό των ντόπιων. Το γραφικό τοπίο, η ηρεμία και η απομόνωση που προσφέρει την κάνουν περιζήτητη, αλλά χωρίς κανένα δημόσιο δρόμο να οδηγεί εκεί, μόνο όσοι ρωτήσουν θα καταφέρουν να πάρουν τις απαραίτητες οδηγίες για να φτάσουν στην παραλία.

Whitehaven Beach, Australia

Η λευκή παραλία της Αυστραλίας με την πιο αγνή άμμο στον κόσμο μοιάζει πραγματικά με πίνακα ζωγραφικής. Τα γαλάζια και λευκά σχέδια, που σχηματίζονται όταν το νερό ενώνεται με την άμμο, δείχνουν να στροβιλίζονται το ένα μέσα στο άλλο δημιουργώντας μία ασυνήθιστα εντυπωσιακή εικόνα. Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με τα τουριστικά καραβάκια που φτάνουν εκεί.

Benagil Sea Cave, Portugal

Η πιο διάσημη “κρυφή” παραλία της Πορτογαλίας είναι μία θαλάσσια σπηλιά. Το φυσικό της στρόγγυλο άνοιγμα πάνω από την απομονωμένη παραλία είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει δίνοντάς της μία εξωτική ομορφιά. Οι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν το άνοιγμά της και φωτίζουν το εντυπωσιακό τοπίο που είναι προσβάσιμο μόνο μέσω της θάλασσας.

Playa Arcos, Costa Rica

Περιτριγυρισμένη από τροπικά δάση και γκρεμούς, η παραλία Playa Arcos είναι μία όαση που βρίσκεται στο τέλος μίας πεζοπορίας δίπλα από το πάρκο Ballena National Park. Αυτό το γαλήνιο θαλάσσιο πάρκο είναι ιδανικό για τους λάτρεις της φύσης αλλά και για όσους θέλουν να ανακαλύπτουν κρυφούς προορισμούς.

Παραλία Γκιόλα, Θάσος

Η φυσική πισίνα στην περιοχή Αστρίς της Θάσου είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση λιμνοθάλασσας με βράχους ύψους 8 μέτρων να την αγκαλιάζουν απομονώνοντάς τη από τη θάλασσα. Ο μύθος λέει πως τη δημιούργησε ο Δίας για να κολυμπάει η Αφροδίτη γι’αυτό έγινε γνωστή και ως “Δάκρυ της Αφροδίτης”. Η διαδρομή προς την πισίνα είναι δύσκολη, αφού προϋποθέτει περπάτημα από κάποιο σημείο και μετά.

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…