Εξερευνήστε την Ευρώπη με τρένο

Συντάκτης: Μαρία Καϊλάνη

Οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ζωής τους βλέπουν και επισκέπτονται λιγότερο από το 2%, κατά μέσο όρο, του κόσμου. Αν δεν θέλετε να ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία και επιθυμείτε να γνωρίσετε τον κόσμο, τότε δεν θα υπήρχε πιο ιδανική αρχή από το Ιντερέιλ.

Πρόκειται για ένα εισιτήριο που δίνει την ευκαιρία σε νέους, παιδιά, ακόμα και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Το Ιντερέιλ πρωτοσυναντάται το 1972, αρκετά χρόνια πριν γίνει συνώνυμο με την περιπέτεια, την ελευθερία και την διασκέδαση.

Σίγουρα το τρένο αποτελεί έναν από τους πιο ξεχωριστούς τρόπους να ταξιδέψει κάποιος στην Ευρώπη. Μονάχα με αυτό το εισιτήριο μπορεί κανείς να μεταπηδήσει με τον πιο απλό τρόπο από τη μία χώρα στην άλλη. Τα τρένα του Ιντερέιλ καλύπτουν πάνω από 252.000 χιλιόμετρα μεταξύ 30 χωρών και κάνουν στάσεις σε πάνω από 40.000 σταθμούς. Mε ταχύτητες από 160 χιλιόμετρα μέχρι 300 χιλιόμετρα σίγουρα μπορεί να αντικαταστήσουν το ταξίδι με αυτοκίνητο ή αεροπλάνο αφού μεταφέρουν τους επιβάτες τους με ασφάλεια και απίστευτη ταχύτητα.

Το συγκεκριμένο εισιτήριο μπορεί κανείς να το προμηθευτεί είτε μέσω του διαδυκτίου, είτε τηλεφωνικώς και οι τιμές του ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία και τον ή τους προορισμούς. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει εισιτήριο το οποίο επιτρέπει στον εκάστοτε ταξιδιώτη να γυρίσει μόνο μία συγκεκριμένη χώρα, ενώ υπάρχει και αυτό που δίνει την δυνατότητα για συνδυασμό χωρών και πόλεων. Το δεύτερο είδος εισιτηρίου είναι σαφώς πιο ακριβό και συνίσταται για εκείνους που θέλουν να δουν περισσότερες από μία χώρες και μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο για το ταξίδι.

Για τους λάτρεις της καλοπέρασης και της άνεσης υπάρχει το εισιτήριο της πρώτης θέσης, με το οποίο δικαιούται κάποιος κατά την διάρκεια της διαδρομής ποτό ή εφημερίδα έχοντας τον δικό του χώρο και αποφεύγοντας έτσι τον συνωστισμό. Από την άλλη μεριά υπάρχει το εισιτήριο της δεύτερης θέσης στο οποίο θα έχουν 30% έκπτωση αν είναι νέοι κάτω από 26 ετών, ενώ έκπτωση 10% θα έχουν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και πάνω από 60 ετών. Φυσικά υπάρχει πάντα και η έκπτωση για τα παιδιά.

Οι στατιστικές έχουν δείξει πως το εισιτήριο του Ιντερέιλ επιλέγεται περίπου από το 76% των νέων και τα τελευταία χρόνια ο αριθμό αυτός αυξάνεται. Στους ενήλικες και στα παιδιά που αγοράζουν το συγκεκριμένο εισιτήριο το ποσοστό αυτό είναι στο 20%, ενώ στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μόλις στο 3,7%. Οι υψηλότερες πωλήσεις του εισιτηρίου γίνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Σουηδία, στην Ελβετία, στην Ισπανία και στην Γαλλία.

Μέσα από την εναλλαγή μαγευτικών εικόνων από τα τοπία της Ευρώπης το Ιντερέιλ μεταφέρει τους επιβάτες του από το ένα κέντρο στο άλλο. Οι ταξιδιώτες ζούνε μία σπάνια εμπειρία! Μεταπηδάνε από το ένα τρένο στο άλλο, συναντάνε νέους ανθρώπους, διασχίζουν τεράστιες αποστάσεις κατά μήκος συνόρων χωρών, σε παραθαλάσσιες περιοχές, σε βουνοκορφές, σε μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και σε απομακρυσμένα χωριουδάκια. Αν έχετε αγάπη για τα ταξίδια και θέλετε να ταξιδέψετε από την Πορτογαλία μέχρι την Τουρκία και από την Ελλάδα μέχρι την Φιλανδία, σίγουρα το Ιντερέιλ είναι ο τρόπος.

Συντάκτης: Μαρία Καϊλάνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.