Εξασφαλίζοντας καλύτερη στοματική υγεία

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Η στοματική υγιεινή περιλαμβάνει ένα σύνολο ενεργειών που σκοπό έχουν να εξασφαλιστεί η υγεία των δοντιών, η δροσερή αναπνοή και τα υγιή ούλα. Αν και πολλοί άνθρωποι αμελούν αρκετά την υγεία του στόματος, ολοένα και περισσότερες ιατρικές έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η καλή υγεία ξεκινάει από την καλή κατάσταση του στόματος.

Ας δούμε μερικές από τις σημαντικότερες ενέργειες στις οποίες μπορούμε να προβούμε, προκειμένου να διατηρήσουμε το στόμα, τα δόντια και τα ούλα μας υγιή.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κακές συνήθειες για τα δόντια σας

______________________

Η αξία της στοματικής υγιεινής

Όσο δύσκολο και αν είναι να το πιστέψει κάποιος, το στόμα και η καλή υγεία των ούλων και των δοντιών, προστατεύουν από διάφορες ασθένειες και σοβαρά προβλήματα υγείας! Σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτης ή θυρεοειδής, πολλές φορές φαίνονται και μαρτυρούνται από την υγεία των δοντιών και των ούλων μας. Επιπροσθέτως, η αισθητική μας εμφάνιση που βελτιώνεται χάρη στην υγεία των δοντιών και της καθαρής αναπνοής, μας χαρίζει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Διότι είναι γνωστό, πως με ένα όμορφο χαμόγελο, μπορείς να κατακτήσεις τον οποιοδήποτε!

Αυτό είναι αρκετό για να μας πείσει πως πρέπει να δίνουμε σημασία στη στοματική υγιεινή διότι η πρόληψη είναι πάντοτε η καλύτερη θεραπεία!

Εξασφαλίζοντας καλύτερη στοματική υγεία

Οι σημαντικότερες παθήσεις της στοματικής κοιλότητας

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν έχει, δυστυχώς, επαρκείς γνώσεις για τις στοματικές παθήσεις. Ας αναφέρουμε μερικές από τις σημαντικότερες:

  • Τερηδόνα: Είναι μία πάθηση στην οποία τα ανόργανα συστατικά της αδαμαντίνης των δοντιών, κυρίως το ασβέστιο, καταστρέφονται, με αποτέλεσμα να πονάνε και να αλλοιώνονται. Η κυριότερη αιτία για αυτή την πάθηση είναι η κατανάλωση γλυκών και πολλών αναψυκτικών, όπως και η αμέλεια στη στοματική υγιεινή. Η επίσκεψη στον οδοντίατρο συνίσταται και είναι απαραίτητη.
  • Οδοντική πλάκα: Είναι μία πάθηση στην οποία τα δόντια και τα ούλα εμφανίζουν μία άχρωμη ή υποκίτρινη μάζα μικροβίων, τα οποία προσκολλώνται επάνω σε αυτά, εξαιτίας της λήψης τροφής. Αν έχει σχηματιστεί πέτρα, τότε μόνο ο οδοντίατρος μπορεί να την αφαιρέσει. Το βούρτσισμα των δοντιών τρεις φορές την ημέρα με μία οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο, συμβάλλει στην καταπολέμησή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη,

Influence:

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, προσπαθώ μέσω της γραφής μου για τη διερεύνηση της αλήθειας. Γνώστρια της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας…