Εξασφαλίστε μια υγιή επιδερμίδα

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Η επιδερμίδα κάθε άνθρωπου διαφέρει ως προς την υφή, την λάμψη, την ευαισθησία κλπ. Για τον λόγο αυτό κάθε άτομο φροντίζει τον εαυτό του σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες. Παρακάτω θα δείτε επιβλαβείς παράγοντες που πρέπει να αποφεύγετε για να κατακτήσετε την επιδερμίδα που πάντα «ζηλεύατε».

Κάπνισμα

Όλοι γνωρίζετε τις επιπτώσεις που επιφέρει το κάπνισμα στους πνεύμονες και την καρδιά, αλλά έχετε ακουστά τι μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα; Το κάπνισμα στενεύει τα αιμοφόρα αγγεία στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος, μειώνοντας τη ροή του αίματος. Αυτό εξαντλεί το οξυγόνο του δέρματος και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ταυτόχρονα, βλάπτει επίσης το κολλαγόνο και την ελαστίνη, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο και αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης ρυτίδων.

Διατροφή

Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα, αλλά θα σας βοηθήσει να φτιάξετε το νεανικό δέρμα που αναζητάτε.

Ήλιος

Εάν θέλετε να προστατέψετε το δέρμα σας από τον ήλιο θα πρέπει:

  • Να περιορίσετε την έκθεσή σας.
  • Να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό με SPF τουλάχιστον 20. Εφαρμόστε ελεύθερα κάθε δύο ώρες για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη προστασία από τις ακτίνες του ήλιου που προκαλούν βλάβες.
  • Να αναζητήσετε σκιερά σημεία κάτω από τα δέντρα, ειδικά όταν ο ήλιος είναι πιο ισχυρός.
  • Να φορέσετε τα κατάλληλα ρούχα, καπέλα/γυαλιά για να σκιάσετε το πρόσωπό σας και να προστατέψετε το κεφάλι σας και να χρησιμοποιήσετε τα μακριά ρούχα για να περιορίσετε την έκθεση στα χέρια και τα πόδια σας.

Άγχος

Έχει αποδειχθεί ότι το ανεξέλεγκτο άγχος μπορεί να προκαλέσει εστίες ακμής και ακόμη και κυψελών που μπορεί να βλάψουν το δέρμα σας. Για να διορθώσετε αυτό, βρείτε τρόπους για να ελέγξετε το άγχος σας και να το ανακουφίσετε. Τα χαμηλότερα επίπεδα στρες προάγουν την καλύτερη υγεία σε όλο το σύστημα του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος.

Η απάντηση για την επιτυχή φροντίδα του δέρματος είναι η επιμέλεια. Δώστε στο δέρμα σας την κατάλληλη προσοχή σε τακτική βάση για να διασφαλίσετε πρώτα από όλα την υγεία σας.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr