Έξαλλη η Μαντόνα με Ελληνο-Αμερικανή ρεπόρτερ με αφορμή αφιέρωμα στους New York Times

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Πρόσφατα η Μαντόνα εξαπέλυσε μία δηκτική επίθεση εναντίον της Ελληνο-Αμερικανής δημοσιογράφου Vanessa Grigoriadis, με αφορμή ένα αφιέρωμα στο προφίλ του περιοδικού New York Times το οποίο συνέταξε η  δημοσιογράφος.

Σε ένα κείμενό της σε ανάρτηση στο Instagram με τίτλο «Η Μαντόνα στα 60 της», η σταρ εξαπέλυσε μύδρους, καθώς το κείμενο που την αφορούσε την έκανε να νιώθει ότι έχει βιαστεί.

Συγκεκριμένα,

Η Μαντόνα έγραψε ότι «Η δημοσιογράφος που συνέταξε το κείμενο ξόδεψε μαζί μου ημέρες, ώρες, μήνες και προσεκλήθη σ’ έναν κόσμο που λίγοι έχουν πρόσβαση, και όμως επέλεξε να εστιάσει σε ασήμαντες λεπτομέρειες όπως είναι η εθνική καταγωγή του αντικαταστάτη μου, ή το ύφασμα της κουρτίνας μου, καθώς και τα αιώνια σχόλια για την ηλικία, τα οποία ποτέ δε θα γινόντουσαν αν ήμουν άντρας», έγραψε η Μαντόνα.

Ακόμη και όταν ποζάρουν ως φεμινίστριες της διανόησης, είναι εξαιρετικά δύσκολο οι γυναίκες να υποστηρίζουν άλλες γυναίκες.

Μετανιώνω για τα πέντε λεπτά που ξόδεψα μαζί της, αισθάνομαι σα να με έχουν βιάσει.

Και ναι, μού επιτρέπεται να χρησιμοποιώ την αναλογία του βιασμού μου στα 19 μου χρόνια.

Ισχυρότερη απόδειξη ότι οι σεβάσμιοι New York Times είναι ένας από τους ιδρυτές πατέρες της Πατριαρχίας.

Εκείνο που λέω είναι-ΘΑΝΑΤΟΣ στην ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, που είναι άρρηκτα συνυφασμένη στον ιστό της κοινωνίας.

Δε θα πάψω ποτέ μου να μάχομαι για την εξάλειψή της».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η φιλοδοξία ως προάγγελος της επιτυχίας – Madonna


Το εκτενές κείμενο στο προφίλ των New York Times επαινεί την τραγουδίστρια, χρησιμοποιεί όμως παράλληλα χαρακτηρισμούς της φύσης «γηράσκοντες μουσικοί» , «μοναχική», εκφράσεις όπως «ταγμένη στη σύνθεση νοήματος παρά στο μηδενισμό της προχωρημένης ηλικίας».

Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος δήλωσε ότι «συνειδητοποίησα ότι δε γινόταν να τη ρωτήσω κάτι τόσο προσωπικό όσο είναι η εμμηνόπαυση, όφειλα ωστόσο ν’ αναφέρω το ζήτημα της ηλικίας: Αν την ακολουθούμε τόσο καιρό, ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα;»

«Στην ουσία, δηλώσεις όπως είναι ‘Οδεύω απευθείας για το φεγγάρι’ , όσο και αν ακούγονται ενθουσιώδεις, δεν είναι αρκετές», έγραψε η Vanessa Grigoriadis για λογαριασμό των Times.

«Μού προξένησε το θαυμασμό για την αποτίναξη της προκατάληψης της μεγαλύτερης ηλικιακά γυναίκας, για τη δημιουργικότητά της, την προκλητικότητά της και τη σεξουαλικότητά της σε μία ηλικία άνω των 60 – αποτελεί σχεδόν έγκλημα-σύμφωνα με δικό της (της Μαντόνα) χαρακτηρισμό.

Στη Grigoriadis το 2007 είχε απονεμηθεί ο τίτλος του «National Magazine Award” για τη συγγραφή στο προφίλ των New York Times αφιερώματος στον Karl Lagerfeld.

Το 2008 ήταν υποψήφια  για βράβευση για τις «καθημερινές ιστορίες», με τη συγγραφή ενός κειμένου με τίτλο «Ο Gawker και η Μανία του Δημιουργικού Προλεταριάτου» (πρωτότυπος τίτλος: “Gawker and the Rage of the Creative Underclass”).

Επίσης, η δημοσιογράφος έχει προταθεί για βράβευση με το “Mirror Award” για τη δημιουργία ενός προφίλ για λογαριασμό της Arianna Huffington.

Άρθρο του Tasoso Kokkinidis

Αρχική Δημοσίευση: 7 Ιουνίου 2019

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.