Εξαιρετικά φτηνό internet για φοιτητές!

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης

Εξαιρετικά φτηνό internet για φοιτητές!Το διαδίκτυο μπορεί να προσφέρει πολλές ώρες ψυχαγωγίας στους χρήστες του, όμως μπορεί να αποτελέσει κι ένα σοβαρότατο ακαδημαϊκό εργαλείο, άκρως απαραίτητο στους φοιτητές για την καλύτερη μελέτη και προετοιμασία των εργασιών τους. Αυτό σκέφτηκε το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), το οποίο σε συνεργασία με τη Vodafone προσφέρει στους φοιτητές και το προσωπικό των ελληνικών πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων τη δυνατότητα απόκτησης κινητής σύνδεσης τρίτης γενιάς (3G) με προνομιακούς όρους. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, διότι το έξοδο για χρήση διαδικτύου για τους φοιτητές που εγκαταστάθηκαν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους για να σπουδάσουν επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τον (ιδιαίτερα ισχνό τις περισσότερες φορές) προϋπολογισμό τους.

Το πακέτο ονομάζεται University Mobile Internet, έχει όριο τα 4 Gigabyte μηνιαίως και διατίθεται στην τιμή των 4,74 ευρώ το μήνα. Η Vodafone, που το προσφέρει, επιλέχθηκε έπειτα από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό που διενήργησε η ΕΔΕΤ. Με τη χρήση του οι φοιτητές και τα μέλη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποκτούν πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο που βρίσκεται είτε στις ιστοσελίδες των ιδρυμάτων, Εξαιρετικά φτηνό internet για φοιτητές!είτε στο διαδίκτυο, από το σπίτι τους ή άλλο χώρο, χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτονται βιβλιοθήκες.

Η διαδικασία ταυτοποίησης πραγματοποιείται με την επίδειξη της ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή. Για το προσωπικό Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αρκεί η επίδειξη αντιγράφου μισθοδοσίας ή βεβαίωσης από το ίδρυμα, στο οποίο διδάσκουν ή εργάζονται.

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης,

Influence:

Ο Αργύρης Παγαρτάνης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε κάτω από έναν μεγάλο παγκόσμιο χάρτη…