Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αιολική ενέργεια

Συντάκτης: Flowmagazine

Στο πλαίσιο προώθησης της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και προβολής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και η ΔΕΗ Α.Ε. διοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Aιολική Ενέργεια: Ο άνεμος στη ζωή μας».

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2011-Ιανουαρίου 2012, απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των νέων για τα προβλήματα του περιβάλλοντος μέσα από την αναζήτηση φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 2,5 ωρών, η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και θα περιλαμβάνει επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου ΓΑΙΑ και συμμετοχή σε Διαδραστικό Επιστημονικό Εργαστήριο. Εκεί οι μαθητές παρατηρούν, μετρούν με κατάλληλα όργανα και καταγράφουν σε ειδικά φύλλα εργασίας την επίδραση που έχουν το σχήμα, το μέγεθος, ο αριθμός των λεπίδων και η κλίση τους, καθώς επίσης και η ταχύτητα και η διεύθυνση του ανέμου στην απόδοση της αιολικής τουρμπίνας. Τα αποτελέσματα μετρούνται και αποτυπώνονται σε διαγράμματα για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα μαθητικό διαγωνισμό κατασκευής μιας συσκευής που λειτουργεί με αιολική ενέργεια. Όλα τα έργα θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στο Κέντρο ΓΑΙΑ, τον Μάρτιο του 2012. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…