Εκπαιδευτής σκύλων αποκαλύπτει τις 3 ράτσες που δεν θα συνιστούσε να αποκτήσετε

Συντάκτης: Flowmagazine

Ο Garret Wing, ιδρυτής της American Standard Dog Training και επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων, αποκάλυψε γιατί δεν θα συνιστούσε το Θιβετιανό Μαστίφ, τον Γερμανικό Μολοσσό και το Κάνε Κόρσο σε υποψήφιες οικογένειες που αναζητούν μεγάλο σκύλο.

«Ξεκινώντας με τον αριθμό τρία, το Θιβετιανό Μαστίφ», ανέφερε ο Wing. «Ένα “τέρας” σκύλου που είναι ικανό να σκοτώσει μια ολόκληρη αγέλη λύκων. Πιστεύετε λοιπόν ότι το χρειάζεστε στο σπίτι σας με τα μικρά σας παιδιά, όχι απαραίτητα».

«Είναι επίσης γνωστοί για το ότι είναι πολύ πεισματάρηδες και δύσκολο να προπονηθούν. Όμορφα ζώα, μάλλον όχι για εσάς», είπε ο Wing για τον μεγάλο, χνουδωτό σκύλο που κατάγεται από το Θιβέτ.

Με προσδόκιμο ζωής 10-12 ετών, το Θιβετιανό Μαστίφ που μπορεί να φτάσει τα 68 κιλά και τα 66 εκατοστά σε ύψος όταν στέκεται και στα τέσσερα πόδια, περιγράφεται ως «άγρυπνος, απόμακρος, επιβλητικός και εκφοβιστικός, ο υπέρτατος φύλακας σκύλος», αναφέρει το American Kennel Club.

Γερμανικός  Μολοσσός

Ο Γερμανικός Μολοσσός είναι ο επόμενος στη λίστα λόγω του συντριπτικού μεγέθους του, που μπορεί να φτάσει τα 81 εκατοστά ύψος ακρωμίου, και ένα μέσο αρσενικό ζυγίζει μεταξύ 64-79 κιλών.

«Τώρα αυτά είναι πραγματικά γλυκά σκυλιά και μπορούν να είναι καταπληκτικά κατοικίδια, το πρόβλημα είναι ότι αλλάζουν εντελώς τον τρόπο ζωής», είπε ο Wing για τον γερμανικό σκύλο που ενέπνευσε τον Scooby-Doo.

«Πρέπει βασικά να αναδιατάξετε ολόκληρο το σπίτι σας ακόμα και όταν πρόκειται να πάρετε ένα κουτί […]. Μιλάμε για έναν σκύλο που είναι πολύ μεγάλος για τα περισσότερα σπίτια».

Κάνε Κόρσο

Το τελευταίο σκυλί στο οποίο αναφέρθηκε ο Wing, είναι το Κάνε Κόρσο, το ιταλικό μαστίφ. «Είναι πάρα πολύ σκυλί για περίπου το 99,9% των ανθρώπων και αυτό προέρχεται από εμάς, όχι μόνο ως επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων αλλά και ως ιδιοκτήτες του Cane Corso. Είναι απόλυτα τανκς μάχης και δεν το χρειάζεστε στην προαστιακή γειτονιά σας».

Το Cane Corso, χονδρικά μεταφρασμένο από τα λατινικά ως «σκύλος σωματοφύλακας» σύμφωνα με το AKC, μπορεί να φτάσει τις 71 εκατοστά ύψος ακρωμίου και συχνά να ζυγίζει πάνω από 45 κιλά. «Με μεγάλο κεφάλι, άγρυπνη έκφραση και μύες να κυματίζουν κάτω από την κοντό, άκαμπτη γούνα τους, τα Corsi είναι με μια ματιά τρομακτικά πλάσματα», περιγράφει το AKC.

Ενώ ο Wing έδωσε την επαγγελματική του γνώμη σε πιθανούς ιδιοκτήτες σκύλων, ορισμένοι σχολιαστές διαφώνησαν με τη σύστασή του μοιράζοντας τις δικές τους προσωπικές ιστορίες.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…