Εκείνη δωρίζει το νεφρό της, εκείνος δωρίζει την καρδιά του

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Εκείνη δωρίζει το νεφρό της, εκείνος δωρίζει την καρδιά τουΠριν από ένα χρόνο, η Ashley McIntyre αποφάσισε να κάνει δωρεά το νεφρό της σε έναν ξένο. Σήμερα, είναι αρραβωνιασμένοι και περιμένουν το μωρό τους τον Ιούνιο. Ένα δώρο ζωής ανοίγει έναν δρόμο γεμάτο αγάπη.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2014, όταν η McIntyre άκουσε τη μητέρα της και τη γιαγιά της να μιλάνε για μια ιστορία που άκουσαν στο ραδιόφωνο για έναν 25χρονο άνδρα, ίδια ηλικία με την Ashley, που είχε ανάγκη από μόσχευμα νεφρού. Η μητέρα της McIntire σχολίασε ότι αν δεν είχε προβλήματα υγείας, θα του έδινε το ένα νεφρό της.

Ο Δρ. Malay Shah εξήγησε ότι ο Robinson είχε μια ασθένεια των νεφρών που ονομάζεται IgA νεφροπάθεια, η οποία τον έθεσε σε πλήρη νεφρική ανεπάρκεια, όταν ήταν 23 χρόνων, επειδή το ανοσοποιητικό σύστημά του επιτέθηκε τα νεφρά του εμποδίζοντας το φιλτράρισμα του αίματος και την απομάκρυνση των τοξινών.

Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε μόνο να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα υγείας. Είχε χάσει τον πατέρα του από καρκίνο του εγκεφάλου το 2012, ενώ το 2011 το σπίτι του κάηκε την ημέρα των Χριστουγέννων.

Τα μέλη της οικογένειάς του προσφέρθηκαν να δωρίσουν τα νεφρά τους, αλλά κανείς δεν ήταν συμβατός και έτσι πέρασε δύο χρόνια στη λίστα αναμονής για τη μεταμόσχευση.

Την επόμενη ημέρα η McIntyre στέλνει μήνυμα στο Facebook στη ραδιοφωνική εκπομπή Terry Meiners & Co και έρχεται σε επαφή με εκπροσώπους από το πρόγραμμα μεταμόσχευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων και βρέθηκε ότι είναι συμβατός δότης. Λίγο πριν γίνει η μεταμόσχευση, οι δύο οικογένειες συμφώνησαν να συναντηθούν σε ένα εστιατόριο. Η έλξη των δύο νέων ήταν αμοιβαία. Μετά την πρώτη τους συνάντηση οι δύο νέοι δεν σταμάτησαν να συνομιλούν και να ανταλλάσσουν μηνύματα.

Στη συνέχεια, τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκε η επέμβαση και όλα κύλησαν ομαλά. Μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο ξεκίνησε μια ρομαντική σχέση. Την ημέρα των Χριστουγέννων, ο ίδιος της έκανε πρόταση γάμου και εκείνη δέχτηκε. Με ανυπομονησία περιμένουν τώρα το μωρό τους τον Ιούνιο και ελπίζουν να αγοράσουν τον δικό τους χώρο.

Ποτέ δεν φανταζόταν η ίδια να συμβεί κάτι τέτοιο… «Είναι τρελό το πώς όλα πήγαν καλά. Ήταν όλα προγραμματισμένα από τον Θεό», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…