Εκδρομές για πεζοπορία στην Ελλάδα

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη

Η πεζοπορία είναι πάντα μια ευχάριστη εμπειρία για τον ταξιδιώτη, ακόμη και αν είναι σε πολύ κοντινή απόσταση απο το σπίτι του. Σου δίνει την ευκαιρία να έρθεις κοντά με τη φύση, να ανακαλύψεις νέα μέρη και μικρούς θησαυρούς που κρύβει η χώρα μας. Ευτυχώς για εμάς, οι θησαυροί αυτοί είναι άπειροι και υπάρχουν εκεί έξω για να τους βρούμε και να τους θαυμάσουμε. Τα πνευμόνια μας θα γεμίσουν οξυγόνο, θα γαληνέψει η ψυχή μας και θα πλουτίσουμε το νου μας με νέες εμπειρίες.

Ακόμη και αν δεν πολυασχολείσαι με την πεζοπορία, ή είσαι απο αυτούς που δεν παίρνουν εύκολα την απόφαση να τη δοκιμάσουν, υπάρχουν πολλές εκδρομές που διοργανώνονται αποκλειστικά για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο, μπορείς να βρεις οργανωμένες εκδρομές για πεζοπορία σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας. Είτε σε βουνό, είτε σε όμορφα μονοπάτια σε δάσος, σε χωριά και σε φαράγγια, υπάρχουν τόσα μέρη που μπορείς να βρεις κάτι ακριβώς στα μέτρα σου.

Κάνοντας μια πρώτη έρευνα βρήκαμε κάποιες καλές προτάσεις, αν σχεδιάζεις μια εκδρομή για πεζοπορία. Μπαίνοντας στο www.trekking.gr μπορείς να βρεις εκδρομές για κάθε γούστο, είτε μονοήμερες, είτε πολυήμερες. Η “Trekking Hellas, είναι μια επιχείρηση που απο το 1986 διοργανώνει εξορμήσεις με δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία, το kanoe kayak και άλλες, με οικονομικά πακέτα για όλη την οικογένεια. Σήμερα, ο όμιλος αποτελείται απο 10 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Κατα τη διάρκεια της πεζοπορίας πραγματοποιούνται στάσεις για πικ νικ, για φωτογράφιση και για ξεκούραση, ενώ υπάρχουν ειδικά πακέτα και για παιδιά. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός οτι υπάρχει πλήρης ενημέρωση των πελατών για τον εξοπλισμό που θα πρέπει να έχουν μαζί τους. Οργανωμένες εκδρομές για πεζοπορία γίνονται σίγουρα δύο φορές το μήνα, συνήθως Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι πελάτες. Οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με τη διάρκεια της εκδρομής, ωστόσο οι αρχικές τιμές είναι γύρω στα 15 ευρώ.

Μια ακόμη γνωστή εταιρία που διοργανώνει τέτοιου είδους δράσεις, είναι η No Limits, με έδρα την Κόνιτσα στα Ιωάννινα. Προσφέρει οικονομικά πακέτα για πεζοπορία, αλλά και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, όταν φυσικά το επιτρέπει ο καιρός. Οι εκδρομές γίνονται όπως σε όλες τις περιπτώσεις ομαδικά και η ελάχιστη συμμετοχή είναι τα 6 άτομα. Απευθύνεται σε όσους είναι σε μέτρια φυσική κατάσταση με απλές μικρές πεζοπορίες, αλλά και σε εκείνους που είναι πιο εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους δραστηριότητες, με αναβάσεις σε βουνά. Για την ασφάλεια των πεζοπόρων παρέχεται ειδικό σακίδιο καθώς και συνοδός, ενώ ενίοτε εκδίδονται ειδικές προσφορές. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το site www.nolimits.gr.com.

Φυσικά εκτός απο τις διάφορες εταιρίες, υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα οδοιπορικοί, πεζοπορικοί και σύλλογοι φυσιολατρών που διοργανώνουν με δική τους πρωτοβουλία τέτοιες δράσεις. Οπότε, ενημερώσου και μην διστάσεις να το δοκιμάσεις!

Ακόμη, τί πιο απλό από το να οργανώσεις μια πεζοπορία με την παρέα σου, ωστόσο σίγουρα μια οργανωμένη εκδρομή με χαμηλό κόστος είναι μια πιο ασφαλής και καλή επιλογή. Μην χάσεις λοιπόν ποτέ μια ευκαιρία για trekking!

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.