Εκδήλωση για το περιβάλλον στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Εκδήλωση για το περιβάλλον στη ΘεσσαλονίκηΕκδήλωση με θέμα: «Ενεργειακή φτώχεια, κατοικία και ατμοσφαιρική ρύπανση. Υπάρχουν λύσεις που είναι ταυτοχρόνως προς όφελος του πολίτη, του περιβάλλοντος και της δημοσιονομικής εξυγίανσης;» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη συμπρωτεύουσα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα και θα διαρκέσει δύο ώρες. Υπεύθυνοι για την οργάνωσή της είναι το γραφείο του ευρωβουλευτή, Νίκου Χρυσόγελου, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης των Οικολόγων Πράσινων.

Η ενεργειακή φτώχεια, όπως έχει διαπιστωθεί έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα και την ατμοσφαιρική ρύπανση στις πόλεις. Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης, ενώ λίγοι γνωρίζουν πόσο επιβλαβείς είναι οι ρύποι από καύση άλλων αντικειμένων εκτός των καυσόξυλων για να αυξηθεί η θερμοκρασία ενός χώρου. Τη στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσεγγίζουν εδώ και δεκαετίες το ζήτημα της θέρμανσης με θετικά αποτελέσματα τόσο για το περιβάλλον όσο και για τις τοπικές και εθνικές τους οικονομίες, στη χώρα μας υπάρχουν ακόμα δυσκολίες.

Απαραίτητο θεωρείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής καθώς και σωστή ενημέρωση των πολιτών. Με στόχο να ξεκινήσει ο διάλογος αυτός οι Οικολόγοι Πράσινοι εντάσσουν το θέμα για την ενέργεια και τη θέρμανση, με ποικίλες δράσεις και παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η Νομαρχιακή Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Θεσσαλονίκης και ο ευρωβουλευτής τους Νίκος Χρυσόγελος διοργανώνουν την εκδήλωση αυτή.

Ομιλητές θα είναι οι:

  • Εκδήλωση για το περιβάλλον στη ΘεσσαλονίκηΝίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων, με θέμα «Ενεργειακή φτώχεια και πολιτική ανευθυνότητα: Υπάρχει σωτηρία;»
  • Χρήστος Δουλκερίδης, Υπουργός Κατοικίας στην Κυβέρνηση της Περιφέρειας Βρυξελλών, στο Βέλγιο (Secrétaire d’État bruxellois chargé du Logement et du SIAMU. Ministre-Président de la Commission communautaire française chargé de l’Enseignement, du Tourisme, du Budget et des Relations internationale) και μέλος των Πράσινων της Βαλωνίας (Ecolo).
  • Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος της εκστρατείας για την ενέργεια και το κλίμα στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace, με θέμα «Από το επίδομα θέρμανσης στην ανάπτυξη μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας στον κτιριακό τομέα».
  • Ξενοφών Ζήσης, ειδικός σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με θέμα «Το τέλος της εποχής του πετρελαίου στη θέρμανση κτιρίων» και ανάλυση πρακτικών για τις οικονομικότερες και περιβαλλοντικά πρόσφορες μεθόδους θέρμανσης και δροσισμού κατοικιών.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr