Εκδήλωση για τη διαχείριση του νερού στην πόλη

Συντάκτης: Flowmagazine

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (22/3), αλλά βασικό κίνητρο την ανάγκη διερεύνησης των κρίσιμων παραμέτρων της αστικής χρήσης του Νερού και της ανταλλαγής προτάσεων για τη μετάβαση στη βιώσιμη διαχείρισή της, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: Διαχείριση του νερού στην πόλη. Θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Απο-Τιμώντας Νερό» & συζήτηση για την αστική χρήση του νερού την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. στο γραφείο ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8 Σύνταγμα).

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας «Απο – Τιμώντας το Νερό»*, που διεξήγαγε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε 11 μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και θα παρουσιασθούν τα συμπεράσματα που προέκυψαν σε σχέση με την οικιακή κατανάλωση του Νερού, τις πρακτικές και αντιλήψεις που υιοθετούν οι κάτοικοι των σύγχρονων πόλεων.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Στρογγυλό Τραπέζι, στο οποίο εκπρόσωποι θεσμικών και επιστημονικών φορέων θα τοποθετηθούν πάνω στην υφιστάμενη κατάσταση αλλά και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την προώθηση της ορθολογικής αστικής χρήσης του Νερού, που θα συμβάλλει σημαντικά στη γενικότερη διαφύλαξη και βιωσιμότητα των υδατικών αποθεμάτων.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…