Είστε το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση;

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Η ψυχολογία του ανθρώπου είναι απρόβλεπτη. Πολλές επιστήμες έχουν προσπαθήσει να αποκωδικοποιήσουν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Ένας όμως από τους παράγοντες που είναι πιο δύσκολοι να χαρτογραφηθούν είναι ο έρωτας και οι ανθρώπινες σχέσεις. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν σε μια σχέση είμαστε εμείς το τρίτο πρόσωπο; Πώς πρέπει να το χειριστούμε το ζήτημα;

Διαφορές ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες

Για τους άνδρες το να είναι το τρίτο πρόσωπο μπορεί να σχετίζεται περισσότερο με προσωπική ανάγκη ή βίτσιο, παρά με κάτι συγκεκριμένο και ψυχολογικό. Οι περισσότεροι άνδρες προτιμούν να πηγαίνουν με δεσμευμένες γυναίκες μια και έτσι θεωρούν ότι μπορούν να γλιτώσουν την δέσμευση και την σοβαρή σχέση. Συνήθως είναι μια  δικαιολογία για ευκαιριακό σεξ.

Από την άλλη, για τις γυναίκες το να είναι το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση είναι κάπως πιο περίπλοκο. Μπορεί να έχει να κάνει με εξουσία, με υπεροχή, με ευκαιριακό  σεξ και με επιβολή απέναντι στην άλλη γυναίκα η οποία αυξάνει την ερωτική έλξη ως προς τον άνδρα.


Διαβάστε Επίσης: Μήπως είσαι θύμα micro cheating;


Είστε το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση;

Αναγνώριση συναισθήματος

Το πρώτο βασικό βήμα είναι να αναρωτηθούμε και διερευνήσουμε ποιο είναι το συναίσθημα που νιώθουμε πραγματικά ως προς το άτομο με το οποίο θέλουμε να συνάψουμε σχέση αι ποιες είναι οι επιθυμίες μας από την επαφή μας με αυτό το άτομο. Πρέπει να αναζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους αισθανόμαστε έλξη. Είναι κάτι εγωιστικό και ζήτημα αυτοπεποίθησης ή είναι όντως ένας άνθρωπος ο οποίοςθέλουμε να είναι μαζί μας και μέρος της ζωής μας;

Απρόβλεπτοι παράγοντες

Δεν είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχει και ορολογία για εγκλήματα που συνδέονται με εγκλήματα πάθους. Όντας το τρίτο άτομο σε μια σχέση δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί και ποια θα είναι η αντίδραση του άλλου ανθρώπου. Συνεπώς λοιπόν, οι ξεκάθαρες στάσεις και απαντήσεις είναι πάντα οι καλύτερες. Σε περίπτωση που νιώθετε έντονη έλξη για κάποιον ή κάποια που είναι δεσμευμένος/η  είναι καλύτερο να ξεκαθαρίσετε την στάση σας.

Είστε το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση;


Διαβάστε Επίσης: Διάλογος με τον εαυτό μας, ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες


Βάλτε τον εαυτό σας στην θέση του άλλου ανθρώπου

Σκεφτείτε πως μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος ο οποίος είναι το θύμα της σχέσης σας με τον δεσμευμένο άνθρωπο και εξαπατάται.  Είναι λογικό να μην υπάρχουν θετικά συναισθήματα σε αυτήν την περίπτωση ειδικά αν υπάρχουν συναισθήματα ακόμα από την πλευρά του.  Είναι όμως ανθρώπινο και λογικό να προσπαθήσουμε να δούμε και την άλλη πλευρά πριν συνάψουμε μια σχέση με έναν άνθρωπο δεσμευμένο, πόσο μάλλον πριν την συνεχίσουμε και την εδραιώσουμε.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.