Είστε και Φαίνεστε: Μια “Παράσταση – Συμπαράσταση” στα παιδιά των προσφύγων

Συντάκτης: Flowmagazine

Είστε και Φαίνεστε: Μια «Παράσταση – Συμπαράσταση» στα παιδιά των προσφύγωνΗ ομάδα νεανικού Θεάτρου Συντεχνία του Γέλιου έχει με τις παραστάσεις της νοηματοδοτήσει της έννοιες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας και έχει συμμετάσχει σε πολλές πρωτοβουλίες στήριξης προσφύγων και μεταναστών. Με το υλικό της δείχνει ότι μαζί με το κοινό της μπορεί να αντιμετωπίσει διακρίσεις, ρατσισμό και αδικία με πολυμήχανα μέσα, με φαντασία, χιούμορ και ζεστή καρδιά.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα δοθεί σε συνεργασία με την Εφημερίδα των Συντακτών, μια «Παράσταση – Συμπαράσταση» στα παιδιά των προσφύγων.

Την 1η Νοεμβρίου στις 12.00 μμ τα έσοδα της παράστασης “Είστε και Φαίνεστε” θα δοθούν για την ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη στέγαση – σίτιση και περίθαλψη των παιδιών στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Αθήνα.

Με την στήριξη του Σύγχρονου Θεάτρου, Ευμολπιδών 45, Γκάζι.

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες.

Η ομάδα νεανικού θεάτρου “Συντεχνία του Γέλιου” συνεχίζει την πορεία της στο Σύγχρονο Θέατρο και μετά τις παραστάσεις “Μια Γιορτή στου Νουριάν” και “Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και Κλεομένης” παρουσιάζει την καινούργια κωμωδία “Είστε και Φαίνεστε” με θέμα το bullying και το σχολικό άγχος.

Η ιστορία είναι πάλι βασισμένη σ’ ένα παραδοσιακό έργο του Φόλκερ Λούντβιγκ που διασκευάζεται από τον Βασίλη Κουκαλάνι. Την σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Γιώργος Παλούμπης με τον Βασίλη Κουκαλάνι. Τα τραγούδια έχει γράψει ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Φταίει….φταίει….ο μαθητής;

Φταίει!

Ή μήπως φταίει ο διευθυντής;

Φταίει!

Μη φταίει ο δάσκαλος;

Ή μήπως ο γονιός;

Φταίει πάντα ο άλλος,

ο διαφορετικός

Φταίει η κοινωνία!

Ε βαλ ‘την τιμωρία!

Οι ήρωες της ιστορίας είναι τέσσερις φίλοι που είναι πάντα ενωμένοι όταν πρόκειται να βασανίσουν τον «Γυαλάκια». Ο Ζαχαρίας ο “Γυαλάκιας” είναι αβοήθητος και φοβισμένος μπροστά στον περίγελο και τα πειράγματα των άλλων. Όποτε οι άλλοι είναι θυμωμένοι με τον δάσκαλο, το σχολείο ή το σπίτι ξεσπούν πάνω του.

Η Ομάδα Νεανικού Θεάτρου “Συντεχνία του Γέλιου” καταπιάνεται με το έργο «Είστε και Φαίνεστε», με ένα από τα πιο κυρίαρχα αλλά και ευαίσθητα θέματα των παιδιών, το σχολικό άγχος και το bullying (σχολικός εκφοβισμός).

Το έργο αυτό ερευνά με ώριμο και υπεύθυνο τρόπο τα αίτια και τις συγκυρίες που γεννάνε την σχολική κακοποίηση και τον εκφοβισμό. Η περιθωριοποίηση και η αντικοινωνικότητα ενός δεν αιτιολογείται σε κάποια προσωπική του ανεπάρκεια, αλλά στην «ανάγκη» άλλων να ξεσπούν πάνω του τους δικούς τους φόβους, απογοητεύσεις και το στρες. Το έργο φιλοδοξεί να εξετάσουν οι μαθητές τις δικές τους συμπεριφορές και να εμπνεύσει την κοινή δράση για επίλυση προβλημάτων αντί για την εκτόνωση επιθετικότητας.

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης, Βασίλης Κουκαλάνι

Παίζουν: Πολυξένη Ακλίδη, Γιώργος Κατσής, Βαλέρια Κουρούπη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ιωάννα Λέκκα, Πέτρος Σπυρόπουλος και Μιχάλης Τιτόπουλος.

Σκηνικά- κουστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος

Βοηθός Σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Δώρα Τουρβά

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού

Βίντεο- Φωτογραφίες: Πάνος Ζενίδης, Τίνα Ψαρρού

Φωτογραφίες: Αθηνά Λιάσκου

Επικοινωνία με Σχολεία: Υρώ Μιχαλακάκου: 215 55 036 56 και 6978 068 699

Δημόσιες Σχέσεις/Επικοινωνία με ΜΜΕ: Χρύσα Ματσαγκάνη (ForArtist) –chm@forartist.gr, 6970 992262

Info

Πρεμιέρα Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 12.00 (μεσημέρι) και 15.15 & Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 20.00

Το «Είστε και Φαίνεστε» θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 12.00 (μεσημέρι) και καθημερινές για σχολεία.

Διάρκεια παράστασης 85’

Το «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης», για 3η χρονιά, για 6 Κυριακές από 25 Οκτωβρίου μέχρι και 29 Νοεμβρίου στις 15.15 και καθημερινές για σχολεία./ Διάρκεια παράστασης 80’

Το «Μια Γιορτή στου Νουριάν» Από 6 Δεκεμβρίου μέχρι και 31 Ιανουαρίου, κάθε Κυριακή στις 15.15 Διάρκεια παράστασης: 70’

Τιμή Εισιτηρίου: 8€

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Σύγχρονο Θέατρο / Ευμολπιδών 45, Γκάζι, τηλ. 210 3464380

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…