Είσαι σε μια δουλειά που σε πνίγει; Μήπως ήρθε η ώρα να χαράξεις ανεξάρτητη πορεία;

Συντάκτης: Γιώτα Βουλδή

Πόσες φορές δεν έχεις βρεθεί σε τοξικά εργασιακά περιβάλλοντα, με δύσκολη συνεννόηση και αρκετή χειραγώγηση; μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις ένα μικρό βήμα μπροστά για την ανεξαρτησία και την περαιτέρω επαγγελματική σου εξέλιξη;

Δυστυχία και εργασία

Για έναν άνθρωπο με αυτογνωσία, πνευματική καλλιέργεια και μόρφωση είναι σημαντικό να επιλέγει ένα  επάγγελμα, που  αφενός θα του ταιριάζει, αφετέρου θα τον εξελίξει ως προσωπικότητα. Οι πιο δυναμικοί άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, δίχως   συνεργάτες. Όλοι οι υπόλοιποι χρειάζεται να  ακολουθούν κανόνες, οπότε είναι αρκετές οι φορές που νιώθουν ότι  η εργασία τους τούς περιορίζει, ενώ επιζητούν αποκλειστικά το οικονομικό όφελος. Περιστοιχίζονται δε συνήθως από άλλα άτομα που πολλές φορές τους δημιουργούν προβλήματα στη συνεργασία. Ομολογουμένως το να κουμαντάρεις πολλά άτομα δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθόσον  ο καθένας έχει ένα  μοναδικό τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς.

Το επάγγελμα σου σε καθορίζει. Είσαι εσύ. Σε πόσους όμως δίνεται  η ευκαιρία να καταδείξουν πλήρως τις δυνατότητές τους  μέσα από την  εργασία τους; Δυστυχώς, λίγοι. Σε μία δουλειά που δεν νιώθουμε  καλά, θα αποκτήσουμε πολλά προβλήματα που μοιραία θα κληθούμε να διαχειριστούμε μόνοι. Όλοι μας έχουμε κάνει περιστασιακές δουλειές ή έχουμε βρεθεί σε εργασιακά περιβάλλοντα που δεν μας πρόσφεραν τίποτα, με κακές συνεργασίες και ύπουλα «πισωμαχαιρώματα».

Προχώρα, ανεξάρτητα, μπροστά!

Για να μπορέσεις να εξελιχθείς στην εργασία σου, είναι καλό να  εργάζεσαι ανεξάρτητα διότι μόνο τότε  έχεις το δικαίωμα της επιλογής. Εάν λοιπόν για εσένα οι κανόνες υπάρχουν για να τους υπερβαίνεις, έχεις ευφάνταστες ιδέες,  ισχυρή προσωπικότητα, επίλεξε την ανεξαρτησία και την ευελιξία να εργάζεσαι μόνος  σε ένα ελεύθερο επάγγελμα, που θα μπορείς στο έπακρο να αναδείξεις τα ταλέντα και τις δεξιότητές σου. Τα χρήματα θα έρθουν με την σειρά τους  και θα αποτελέσουν  την  ανταμοιβή για όλη την προσπάθεια που έχεις καταβάλλει. Επιπλέον, μπορείς να εφαρμόσεις οτιδήποτε κι εάν  έχεις σπουδάσει σαν ελεύθερος επαγγελματίας και να εξελίξεις περαιτέρω την ειδικότητά σου.

Είσαι σε μια δουλειά που σε πνίγει; Μήπως ήρθε η ώρα να χαράξεις ανεξάρτητη πορεία;

Επίσης, η εργασία   σε ένα ελεύθερο επάγγελμα θα σε ωθήσει να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου, αλλά και να εξελιχθείς επαγγελματικά.  Οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσελκύουν τους πελάτες μόνοι τους, επειδή μπορούν και «πουλάνε» τον εαυτό τους καλύτερα. Συνεπώς έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και λιγότερο άγχος. Εάν η εξέλιξη για εσένα είναι σημαντική, το να εργαστείς ανεξάρτητα είναι μονόδρομος. Καλλιέργησε τις δυνατότητες και δημιούργησε ευκαιρίες για τον εαυτό σου!

Συντάκτης: Γιώτα Βουλδή,

Influence:

Η Γιώτα Βουλδή γεννήθηκε το 1987 στην Πάτρα. Στα 17 της χρόνια επιλέχθηκε ως έφηβη Βουλευτής, με δοκίμιο που έστειλε στην Βουλή των εφήβων…