Είσαι έτοιμη να αγαπήσεις το σώμα σου;

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει να αλλάξει κάτι πάνω στο σώμα του. Η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας αποτελεί βασικό παράγοντα για τη διαμόρφωση της αίσθησης της αυτό-αξίας μας και τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούμε με τους γύρω μας.

Η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας συνδέεται άρρηκτα με την αυτοεκτίμησή μας. Όσοι άνθρωποι έχουν καλή εικόνα σώματος είναι πιο ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους. Το σώμα μας είναι ο προσωπικός μας ναός και μας προσφέρει γαλήνη, δύναμη και προστασία.

Η Νάνσυ Μαλλέρου, coach και ομιλήτρια, μας προτείνει, να δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική.

Συμβουλεύει να πάρεις χαρτί, μολύβι και χρώματα και να γράψεις τους τρεις πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους:

  • Δεν είσαι ευxαριστημένη με το σώμα σου.
  • Οι γύρω σου δεν είναι χαρούμενοι με αυτό που βλέπουν.
  • Έχεις μείνει αρκετό καιρό χωρίς να κάνεις κάτι γι’ αυτό.
  • Αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια.
  • Θα είσαι χαρούμενη με το νέο αποτέλεσμα.
  • Θα είναι και οι γύρω σου χαρούμενοι με το αποτέλεσμα.
  • Από σήμερα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές υπολόγισε για πόσο χρόνο ακόμη είσαι διατεθειμένη να ζεις έτσι (όχι χαρούμενη): Μία μέρα; Ένα μήνα; Ένα χρόνο;
  • Διάβασε τις απαντήσεις και αναγνώρισε πόσο ειλικρινείς είναι. Συνειδητοποιείς κάτι που μέχρι τώρα δε γνώριζες;
  • Κράτησε τις απαντήσεις σου σε ένα σημείο που θα τις βλέπεις συχνά και στήσε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα δράσης για κάθε λόγο που σε κρατάει πίσω.
  • Ξεκίνα την προσπάθεια στο χρονικό σημείο της έναρξης που έχεις ορίσει, εάν ακόμα πιστεύεις ότι το σώμα σου φταίει που δεν είσαι καλά, και ακολούθησε με πείσμα και όλα αυτά που είμαι σίγουρη ότι γνωρίζεις καλά πως μπορούν να σε βοηθήσουν (άσκηση, αυτογνωσία, διατροφή, καλή επικοινωνία κ.λπ.)

Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που μας κρατάει κολλημένους στον εσωτερικό εαυτό μας και μας εμποδίζει να τολμήσουμε πράγματα και να εξελιχθούμε.

Μια υπενθύμιση

Κανείς δεν είναι τέλειος. Η ομορφιά είναι κάτι τόσο υποκειμενικό που προσπαθώντας να αγγίξουμε το τέλειο, αυτόματα συγκρίνουμε τον εαυτό μας με κάποιον άλλο. Αυτό είναι ξεκάθαρα μια μορφή βίας απέναντι στον εαυτό μας. Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως ο καθένας είναι μοναδικός. Μόλις το αντιληφθούμε αυτό, τα πάντα θα αλλάξουν ως προς το καλύτερο.

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Είναι μερικά χαρακτηριστικά που μας συνοδεύουν πάντα, όπως οι φακίδες ή κάποια ουλή. Είναι αυτά ακριβώς που μας καθιστούν μοναδικούς, είναι κομμάτια του εαυτού μας. Αυτό που μπορούμε εμείς να αλλάξουμε είναι την στάση μας απέναντι σε αυτά. Αρκεί να τα αποδεχτούμε για να συμβεί το θαύμα.

Βάλε τέλος στις αρνητικές σκέψεις. Είναι τόσο εύκολο να χαθούμε μέσα στις αρνητικές σκέψεις και να καταλήξουμε στο τέλος να πιστεύουμε ότι όλες αυτές είναι αλήθεια. Δεν είναι όμως. Αμφισβητήστε κάθε αρνητική σκέψη και μην επιτρέπετε να σας επηρεάζει.

Σωστή διατροφή και άσκηση. Μια ισορροπημένη διατροφή είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για το σώμα μας και την ψυχολογία μας. Πρέπει να γυμναζόμαστε όχι μόνο για να διατηρούμε το σώμα μας υγιές, αλλά και για να νιώθουμε καλύτερα.

Μη βάζετε το σώμα σας κάτω από μεγεθυντικό φακό. Η εμμονή με τις θεωρούμενες ατέλειες ελαττώνει την ενέργειά σας και σας στερεί τη δημιουργικότητα και τη δυνατότητα που έχετε για να εξελιχθείτε.

Πηγή: https://www.shape.gr/psixologia/apoktiseaftopepithisi/agapotosomamounansymallerou/

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.